HEKLANJE

Softver za automatsko povezivanje – Mane su veće od prednosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ako pokušavate odlučiti je li softver za povezivanje za vas ili nije, pročitajte sljedeće prednosti i mane kako biste lakše donijeli informiranu odluku.

Što mislim pod “automatizirano”? Mislim na softver koji ne zahtijeva ljudsku intervenciju. Kliknete gumb i krećete s utrkama. Ne mislim na softver koji vam pomaže upravljati, slati ili pratiti slanje veza.



Svi znamo da softver može uvelike olakšati život. No, kada ovisite o softveru koji će donositi odluke umjesto vas, počinjete se odricati kontrole nad svojim procesom povezivanja. A odustajanje od kontrole može dovesti samo do jedne stvari—nevolje.

Odlučite sami isplati li se korištenje softvera za automatsko povezivanje; u smislu novca i rangiranja u tražilicama.

Nedostatak: Nemate puno kontrole nad time gdje će vaše veze biti postavljene osim ako ručno ne odobrite svaki položaj. Ali onda, to je smisao automatizacije procesa, tako da ne morate izvoditi ručna odobrenja.

Pro: Lako je. Budimo iskreni, “1 milijun povratnih veza u danima” je primamljivo. Možete postaviti i zaboraviti.

Protiv: krši vaš prirodni profil povezivanja. Kada pošaljete stotine ili tisuće poveznica istovremeno, što mislite da tražilice rade? Zgrče se. Ne postoji način na koji čovjek može poslati tisuće poveznica u jednom danu ili čak nekoliko dana.

Pro: Jeftin je. Većinu softvera za povezivanje možete kupiti za samo 50 USD do čak 150 USD. Za tisuće i tisuće povratnih poveznica, to je vrlo jeftino.

Protiv: Krši uvjete pružanja usluge mnogih web-mjesta. Sve više i više web stranica odbija programe za automatsko povezivanje. Kako sve više web stranica odbija softver za povezivanje, bit će mnogo teže pronaći kvalitetne partnere za povezivanje.



Protiv: Dugoročno nije zdravo za vašu web stranicu. Mnoge tražilice odbacuju masivne, automatizirane profile veza. Možda nećete dobiti zabranu, ali ćete izgubiti puno vremena na bezvrijedne veze.

Protiv: Ne koriste ga webmasteri koji su visoko rangirani u tražilicama. Ako želite pravilno izvršiti optimizaciju za tražilice, morate odvojiti vrijeme za učenje i rad.

Većina novih webmastera koji se ne educiraju o pravilnom postavljanju na tražilice podlegnu ovim modnim trendovima softvera. Nakon što novi webmaster shvati da treba dobiti povratne veze kako bi bio dobro rangiran, njegov je sljedeći zadatak shvatiti kako to može učiniti s najmanjom količinom novca iu najkraćem vremenskom razdoblju.



Uz vrijeme i novac koje webmaster potroši na najnoviji softver za povezivanje, mogao je učiti legitimne tehnike povratnih poveznica. Ili je taj zadatak mogao prepustiti legitimnoj tvrtki.

Stalno sam zadivljen preprekama koje ljudi postavljaju pred sebe pokušavajući “kupiti” nešto što obavlja posao umjesto njih. Ono što ne shvaćaju jest da je svaki novi webmaster ili trgovac pokušao istu stvar s minimalnim uspjehom.

Nadam se da shvaćate da “jeftino” i “brzo” nisu dovoljno dobri razlozi za trošenje novca na automatizirane alate za povezivanje.