HEKLANJE

Spor: upoznati partnera s roditeljima ili ne?

TEMU APP 100 E KUPON

Polina ima 22 godine, a Daša 25 godina. Polina se zabavlja s momkom već tri godine, a Daša je nedavno prekinula s bivšim ljubavnikom. Oboje su roditelje upoznali sa svojim partnerima, ali svaki je na to reagirao drugačije. Polina misli da se zbog toga sada roditelji neprestano miješaju u njezinu vezu. Daša, naprotiv, podržava ideju susreta s roditeljima.
Što Pauline kaže (protiv izlaska)
Ljubav nije vječna. Koliko god vjerovali u vječnu ljubav, sve se može dogoditi. Ljudi se konvergiraju i razilaze, pa ne vidim smisla upoznavati roditelje sa svakom novom strašću. Štoviše, ovo je moj odnos, a ne njihov.
Kad partnera upoznate s roditeljima, oni automatski postaju „suci“. Svaki njegov postupak o kojem će naučiti proći će kroz prizmu njihovih očiju i osobnog iskustva. Naravno, možete poslušati njihovo mišljenje, ali često se savjet roditelja pretvara u vrlo nametljive preporuke. Problemi dvoje su problemi dvoje, a ne cijele vaše obitelji. Ponekad je teško uvjeriti roditelje da imate svoje metode rješavanja problema.
Vašim se roditeljima možda neće svidjeti vaša druga osoba. Vaš dečko je možda najljepši, najinteligentniji i najbolji za vas, ali tijekom sastanka vaši roditelji to neće vidjeti. Tada će doći do neugodne napetosti tijekom zajedničkih sastanaka. Pripremite se da u najmanjoj svađi možda nećete dobiti podršku, već blagi nagovještaj: “Treba li vam takav odnos?”
Osobni život prestat će biti “osoban” . Roditelji mogu započeti raspravu o vašoj vezi s drugom rodbinom i prijateljima. To, naravno, nije uvijek loše, ali radije ne bih reklamirao svoj osobni život. Ne bih volio da moj odnos bude jedna od tema na skupovima starije generacije.
Naš je par zasebna obitelj. To ne znači da roditelje svoje srodne duše neću smatrati strancima, a on će izbjegavati moje. Samo želim imati osobne granice. Roditelji i odabrani dva su različita područja odnosa koja se mogu, ali ne moraju preklapati.
Što kaže Daša (za poznanstvo)
Upoznavanje partnera uvjerava same roditelje. Oni se mogu pobrinuti da moj partner bude adekvatan i da moje priče o njemu ne budu pretjerane. Naravno, nakon prvog sastanka teško se može izvući mnogo zaključaka, ali može se stvoriti prvi dojam. Slika iz priča pretvorit će se u stvarnu osobu.
Upoznavanje svojih roditelja čin je povjerenja vašem partneru. Neću uvoditi svoje bliže koje malo znam i kojima ne vjerujem. Roditelji su važan dio mog života, a ako ga odlučim povezati s drugom osobom, onda? a i on meni puno znači.
Kad se vaš partner i roditelji poznaju, možete provoditi vrijeme zajedno. Primjerice, vodite partnera sa sobom na obiteljska okupljanja i ne razdvajajte se između dviju tvrtki na svoj jedini slobodni dan.
Možete se obratiti roditeljima za odgovarajuću kritiku. Ako postoji sukob s partnerom, roditelji mogu biti savjetnici i psiholozi. Napokon, oni znaju vaš karakter i već su se uspjeli upoznati s mislima vašeg partnera, što znači da će moći dati objektivan savjet. Ali radi li? samo kad su obiteljski odnosi zdravi, a roditelji ne pokušavaju vršiti pritisak na autoritet.