HEKLANJE

Starenje kože – ubrzavate li proces?

TEMU APP 100 E KUPON

Nije tajna da je naše društvo opsjednuto mladim izgledom. Kako baby boomeri navršavaju 60 godina, statistike pokazuju da američko tržište proizvoda i usluga protiv starenja “raste prosječnom stopom rasta (AAGR) od 9,5%, to će tržište dosegnuti gotovo 72 milijarde dolara do 2009. godine”8226; Izlaganje suncu – nema iznenađenja: sunce ne čini dobro tenu. Od osnovne suhoće do visokog rizika od melanoma i drugih karcinoma kože, UV zrake svakodnevno oštećuju kožu. “Svakodnevno nošenje kreme za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom jedini je proizvod koji preporučujem svim svojim pacijentima”, kaže Graf.

• Pušenje – Još jedan krivac koji koži oduzima zdravlje, pušenje ne samo da izravno oštećuje vlakna koja pružaju elastičnost i potporu, uzrokujući prerano naboranje i opuštanje kože – već također smanjuje dotok krvi i vitalnih hranjivih tvari na površinu kože , ostavljajući ga suhim i naboranog izgleda.



• Dijeta – Ono što unosite u svoje tijelo jednako je važno kao i ono što unosite, kaže Graf. Prehrana bogata vlaknima i antioksidativnim voćem i povrćem rezultirat će zdravijim i blistavijim tenom. Zaključak: ograničite konzumaciju alkohola i coca-cole, koji iscrpljuju tijelo hranjivim tvarima, i dodajte više zdrave hrane, kao što su nemasne bjelančevine, voće, zeleno lisnato povrće i puno svježe vode.

• Gubitak sna – Iako je poznato da nedostatak sna uzrokuje debljanje i gubitak mentalne koncentracije, on također utječe na zdravlje kože oduzimajući joj dragocjeno vrijeme za pomlađivanje. Tijekom sna vaša koža, kao i vaše tijelo, prolazi kroz period revitalizacije. Gubitak sna prekida ovu fazu, prenoseći izdajničke znakove, kao što su tamni podočnjaci i suhi ten koji se ljušti.

Starenje je neizbježno, ali svakako se možete malo potruditi da ga ne ubrzate. Uz dobar san, zdravu prehranu i korištenje zaštite od sunca svaki dan, bit ćete sigurni da će vaša koža (i tijelo) izgledati mlado i živahno.

Znoj kontrolira našu tjelesnu temperaturu. Znoj je također odgovoran za miris tijela. Kada bakterije reagiraju sa znojem, stvara se neugodan miris. Slično tome, feromoni koje emitiraju apokrine žlijezde također imaju miris. Doznajmo kako kontrolirati prekomjerno znojenje i tjelesni miris.

Njega kože – kako znoj proizvodi miris?

Ekrini znoj proizvode ekrine znojne žlijezde koje su raspoređene po cijelom tijelu. Ovaj znoj koji je uglavnom voda s vrlo malom količinom soli, šećera, uree itd. je bez mirisa. Kako se ovaj znoj pojavljuje na površini kože, omekšava epidermalni keratin koji kao rezultat proizvodi miris. Bakterije se hrane keratinom i znojem i proizvode neugodan miris. Na drugim dijelovima tijela, poput pazuha, koža je naborana, vlažna i topla. To je idealno mjesto za bakterije koje se hrane znojem i proizvode neugodan miris. Apokrine žlijezde uglavnom se nalaze oko područja kao što su vlasište, prepone i pazusi. Oni proizvode masni znoj s feromonima. Bakterije ponovno razgrađuju ovaj znoj i rezultat je loš miris. Višak znoja i/ili bakterija može uzrokovati veći tjelesni miris. Očigledno rješenje za neugodan tjelesni miris stoga je smanjenje ili sušenje viška znoja što je prije moguće i održavanje kože čistom od bakterija. Ovdje trebate imati na umu da ako imate gljivičnu infekciju, to može pogoršati miris.

Njega kože i kontrola znojenja i mirisa-



Kontrolirajte znojenje antiperspirantima. Ako imate problem prekomjernog znojenja, obratite se svom liječniku koji će vam predložiti druge metode poput injekcija botoxa i druge metode. Pranje tijela antibakterijskim sapunom dobra je ideja. Držite kožu suhom što je više moguće i promijenite odjeću koju ste možda nosili dok ste se znojili jer odjeća nastavlja nositi bakterije koje proizvode znoj sve dok se ne opere. Odjeća se možda osušila, ali sa sobom nosi smrad znoja. Molimo presvucite se nakon svake aktivnosti koja proizvodi znoj. Neke namirnice poput pića s kofeinom, češnjaka i luka mogu pojačati miris znoja ili pojačano znojenje. Izbjegavajte ovu hranu. Kontrolirajte znoj, kontrolirajte bakterije i održavajte tijelo suhim kako biste cijelo vrijeme mirisali svježe za bolju njegu kože.

Ovaj je članak samo u informativne svrhe. Ovaj članak nije medicinski savjet i nije zamjena za profesionalni medicinski savjet. Obratite se svom liječniku za svoje zdravstvene probleme. Slijedite savjete navedene u ovom članku samo nakon savjetovanja s liječnikom. Autor nije odgovoran za bilo kakav ishod ili štetu proizašlu iz informacija dobivenih iz ovog članka.

Uvod u estetsku stomatologiju

Bijeli, ravnomjerno oblikovani zubi naglašavaju ljepotu vašeg lica. Estetska stomatologija nudi mnoge mogućnosti liječenja za ljude koji žele poboljšati svoje

Trogirsko kulturno ljeto

Turisti se također mogu zabaviti i na Trogirskom kulturnom ljetu gdje se organiziraju mnoga događanja tijekom ljetnih mjeseci, a otvaranje