HEKLANJE

Stečajni odvjetnik: kada ga angažirati

TEMU APP 100 E KUPON

Ako imate poteškoća s financijama i razmišljate o konsolidaciji duga ili bankrotu, možda također razmišljate o angažiranju stečajnog odvjetnika. Naravno, za one koji su u financijskoj kolotečini ili na rubu financijske propasti, doći do dodatnih sredstava za plaćanje stečajnog odvjetnika može biti potpuno nemoguće. Unatoč nedostatku novca, često je najbolje razmotriti barem savjetovanje sa stečajnim odvjetnikom prije nego što započnete postupak.

Glavna svrha odvjetnika za bankrot je pomoći pojedincu ili tvrtki da prođe kroz zakonske procedure za podnošenje stečaja. Odvjetnici bi trebali pomoći u rješavanju pitanja vjerovnika, susresti se sa sudskim sustavom radi postavljanja planova plaćanja ili programa otplate, prikupiti i likvidirati imovinu te ispuniti i podnijeti potrebnu dokumentaciju. Baš kao što bi trgovac nekretninama bio upućena strana u prodaji ili kupnji kuće, stečajni odvjetnik bit će taj obrazovan izvor tijekom stečajnog postupka.



U većini državnih i okružnih pravnih sustava ne morate imati stečajnog odvjetnika za pravni postupak. No, to ne znači uvijek da je pametno bez stečajnog odvjetnika, budući da se većina specijalizira samo za financijsko pravo. Osim ako sudski slučaj ne bi bio lako izrezan ili već znate mnogo o pravnom sustavu u ovom slučaju, stečajni odvjetnik može vam pomoći da ne budete preopterećeni zakonitostima sustava.

Od samog početka, dobar odvjetnik za bankrot trebao bi vam pomoći da odredite koje poglavlje stečaja podnijeti i ponudit će vam dobre razloge zašto. Ako ne znate ništa o različitim poglavljima, ovo je izvrstan razlog da se počnete savjetovati s odvjetnikom. Mnogi odvjetnici čak će vam ponuditi besplatno savjetovanje gdje jednostavno možete zatražiti savjet i nastaviti sami voditi brigu o ostatku slučaja. Međutim, odvjetnici će često naplaćivati posjetom ili aktivnošću, poput pojavljivanja u zgradi suda ili podnošenja papirologije.

Imajte na umu da nisu svi stečajni odvjetnici specijalizirani za istu vrstu slučajeva, stoga je važno pronaći odvjetnika koji vam može pomoći s vrstom financijskih poteškoća koje imate. Neki stečajni odvjetnici rade isključivo s poduzećima, dok drugi rade samo s pojedincima. Dobro iskustvo s vašim odvjetnikom nedvojbeno će uključivati pronalaženje nekoga tko ima znanja u područjima koja su vam potrebna.

Još jedan izvrstan razlog da razmislite o angažiranju odvjetnika za bankrot jednostavno je imati nekoga tko ima znanja i tko vam može pomoći voditi kroz proces papirologije. U stečajnim slučajevima papirologija je najzahtjevniji aspekt i češće nego ne, stečajni odvjetnici će zapravo ispuniti i podnijeti svu papirologiju umjesto vas. Ovo uklanja teret rješavanja papirologije usred financijski i emocionalno napetog vremena.

Ako odlučite da je angažiranje stečajnog odvjetnika prava stvar za vas, pitajte lokalni sud za imena odvjetnika u tom području. Također možete razmisliti o tome da zatražite savjet od pouzdanih prijatelja ili obitelji za pronalaženje odvjetnika za bankrot. Ako ništa drugo ne uspije, iskoristite tehnologiju i istražite slučajeve u svom području kako biste vidjeli koji stečajni odvjetnici najčešće zastupaju pojedince ili tvrtke. Ovo je sjajan način da odredite koji su odvjetnici najbolji za vaše financijske potrebe.