HEKLANJE

Vodič za virtualni web hosting

TEMU APP 100 E KUPON

Što je virtualni web hosting? Kada posjetite web stranicu, ono što gledate na svom web pregledniku jednostavno je web stranica koja je preuzeta s virtualnog web poslužitelja na vaš web preglednik. Web stranica obično se sastoji od mnogo web stranica. Ove web stranice sastoje se od tekstova i grafičkih slika. Sve te web stranice moraju biti pohranjene na virtualnim web poslužiteljima kako bi korisnici koji su online mogli posjetiti vašu web stranicu.

Ako planirate posjedovati novu web stranicu, morat ćete je smjestiti na virtualni web poslužitelj. Kada se vaša web stranica postavi na virtualni web poslužitelj, online korisnici mogu pregledavati vašu web stranicu na internetu. Tvrtke koje pružaju web poslužitelje koji će ugostiti vašu web stranicu nazivaju se pružateljima virtualnog web hostinga.



Dobro etablirani pružatelj usluga virtualnog web hostinga može lako ugostiti do tisuće web stranica. Stoga tvrtka za virtualni web hosting treba mnogo web poslužitelja ili računala za pohranjivanje web stranica. Svi ovi web poslužitelji povezani su s internetom putem internetske veze velike brzine i smješteni u podatkovnom centru. Mora postojati jamstvo da su svi web poslužitelji sigurni, zaštićeni i potpuno operativni u svakom trenutku. Stoga je podatkovni centar fizički sigurno okruženje 24/7 sa zaštitom od požara, redundantnim rezervnim napajanjem, sigurnosnim kopiranjem računalnih podataka, otkrivanjem virusa i potpunim mogućnostima oporavka od katastrofe.

Dostupne su četiri glavne vrste tvrtki za virtualni web hosting, od kojih svaka ima različite karakteristike. Mogu se organizirati u sljedeće kategorije:

1. Dijeljeni hosting

U ovoj vrsti virtualnog hostinga mnoge web stranice dijele prostor na istim web poslužiteljima. Ovisno o vrsti virtualnog web-domaćina, fizički web-poslužitelj može ugostiti do tisuću različitih web-mjesta odjednom. Budući da fizički web-poslužitelj dijeli mnogo web-mjesta, pružatelj usluga virtualnog web-hostinga može si priuštiti ponudu niskih cijena crijeva. Web-mjesta na ovom dijeljenom planu virtualnog hostinga morala bi biti zadovoljna da prihvate sporije vrijeme odgovora poslužitelja. Ovi planovi obično počinju od 5 do 20 USD mjesečno.

2. Namjenski hosting

Namjenski virtualni web hosting dodjeljuje određenom web poslužitelju koji će koristiti jedan korisnik. Budući da je namjenski virtualni web-poslužitelj dodijeljen samo jednom korisniku, on/ona ima opciju ugostiti jedno ili više web-mjesta, upravljati većim prometom na web-mjestu, modificirati konfiguraciju softvera i skalirati propusnost ako je potrebno. Namjenski virtualni hosting prilično je skuplji i počinje s 50 USD mjesečno, a može se lako kretati od 200 do 500 USD mjesečno. Ovo se često koristi na vrlo važnim web-mjestima s velikim prometom.

3. Kolokacijski hosting



Kod virtualnog namjenskog hostinga web poslužitelj pripada pružateljima usluga, a korisnici samo iznajmljuju web poslužitelj. Međutim, kod co-location hostinga, klijent posjeduje hardver web poslužitelja. Kupac stoga ima potpunu kontrolu nad svojim web poslužiteljem i ima koristi od nadzora i održavanja poslužitelja 24/7 koje osigurava sigurni podatkovni centar. Kolokacijski virtualni hosting može se kretati od 500 do 1000 USD mjesečno, ovisno o potrebnom prostoru u stalku i mjesečnoj propusnosti.

4. Reseller hosting

U hostingu virtualnih prodavača, davatelj usluga web hostinga ponudit će pohranu web poslužitelja trećoj strani po sniženoj cijeni. Treća strana zatim preprodaje pohranu web poslužitelja svojim klijentima. Prodavači su obično web konzultanti koji uključuju web programere, web dizajnere ili tvrtku za integraciju sustava koja preprodaje web hosting kao dodatnu uslugu za povećanje svog drugog raspona usluga.



Kako zaraditi na internetu?

Postoji nekoliko načina kako zaraditi novac na internetu i postaviti pasivni prihod koji ne zahtijeva stalno mijenjanje ili nadgledanje. Međutim,