HEKLANJE

Što biste trebali znati o uvjetima kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica neprestano se trude pridobiti više klijenata svakodnevno dajući “unaprijed odobrene” ponude kartica potencijalnim klijentima putem pošte. Vjerojatno ste posljednjih dana dobili jednu od ovih ponuda poštom. Takva promocija je postojala mnogo prije. Iako je nabava takve kartice donekle dobra i bit će od pomoći, ne morate žuriti s njezinom nabavkom bez dobrog razmatranja uvjeta plana.

Postoji mnogo uvjeta plana koje zaista morate dobro proučiti dok kupujete kreditnu karticu ako niste spremni staviti se u financijski zatvor. Ovi uvjeti utječu na vaš ukupni trošak. U ovom ćemo članku pogledati neke od uvjeta plana kreditne kartice koje trebate razmotriti prije nego što odaberete tvrtku s kojom ćete poslovati. Popijte šalicu kave dok razgovaramo o svakom od uvjeta koje trebate uzeti u obzir.



Razmotrite tvrtku koja daje “besplatno razdoblje” ili razdoblje odgode u odnosu na druge. Budući da bez besplatnog razdoblja, izdavatelj kartice može nametnuti financijsku naknadu od datuma korištenja kartice ili od datuma kada je svaka transakcija knjižena na vaš račun. Besplatno razdoblje vam omogućuje da vratite svoj saldo u cijelosti prije datuma dospijeća u drugom slučaju kako biste izbjegli financijske troškove i obično se šalje poštom najmanje 14 dana prije datuma dospijeća, što vam daje dovoljno vremena za plaćanje.

Još jedan vrlo važan izraz koji treba uzeti u obzir je APR (godišnja postotna stopa) koja je mjera troška kredita, izražena kao godišnja stopa. APR se često mijenja kada dođe do promjene kamatnih stopa ili drugih ekonomskih pokazatelja. Trgovačka društva to moraju otkriti prije nego što otvorite račun i na izvodima računa.

Osim godišnjeg postotka, potrebno je uzeti u obzir koliko izdavatelj naplaćuje članarinu. Godišnje članarine ili naknade za sudjelovanje variraju, često između 25 i 100 USD.

Također morate znati o metodi koju će izdavatelji koristiti u izračunu vašeg financijskog troška ako nemate slobodnog razdoblja ili ako se od vas očekuje da platite za kupnje tijekom vremena. Znajući to pomoći će vam da održite niske troškove financiranja mjerenjem svojih obrazaca kupnje i vraćanjem na vrijeme.

Neke tvrtke koje izdaju kartice naplaćuju naknade za transakcije i druge manje troškove kada zakasnite s plaćanjem, dobijete unaprijed gotovinu s karticom ili prekoračite kreditni limit. Zapravo, neki čak naplaćuju mjesečnu naknadu bez obzira koristite li karticu ili ne.