HEKLANJE

Što je dobar kreditni rezultat – kako mogu povećati svoj?

TEMU APP 100 E KUPON

Što je dobar kreditni rezultat? Kada zatražite besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća, naći ćete rezultat dodijeljen vašoj kreditnoj povijesti. Ovaj rezultat će odrediti hoće li vam vjerovnici odobriti zajam ili kredit koji želite jer im daje ideju o vašem riziku otplate. Općenito, odgovor na pitanje “što je dobar kreditni rezultat?” je što veći to bolji.

Nakon što u rukama imate svoje kreditno izvješće, vaše prvo pitanje bi trebalo biti “Što je dobar kreditni rezultat, a koji je moj kreditni rezultat?” Svaki kreditni ured ima vlastitu metodu izračunavanja kreditnih bodova i oni sami po sebi ne znače mnogo. Kada se rezultat kombinira s vašom kreditnom poviješću, vjerovnici mogu na prvi pogled vidjeti koliko novca dugujete i imate li dobar rezultat ili ne. Rezultati se kreću od 350 do 650, pa ako ste u donjem dijelu rezultata, vjerojatno ćete se početi pitati “kako mogu podići svoj kreditni rezultat?”



Koristeći industriju hipotekarnih kredita kao primjer, ako pitate što je dobar kreditni rezultat, odgovor će biti blizu 650. Ako ste puno niži od toga, vaše šanse da dobijete zajam za kupnju kuće mogu biti male. Ako pitate o poboljšanju svoje kreditne sposobnosti, vidjet ćete da će vam savjetnici reći da plaćate račune na vrijeme i pokušate ih otplatiti. Što manje računa imate, veće su vam šanse da dobijete kredit koji želite.

Možda niste svjesni, ali prečesto podnošenje zahtjeva za kredit utječe na vaš kreditni rezultat. Vaše kreditno izvješće sadrži imena svih ljudi koji su zatražili vaše kreditno izvješće, tako da vam dugačak popis imena u ovom odjeljku neće pomoći da poboljšate svoj kreditni rezultat. Većina potrošača ima ideju da će, kada pitaju što je dobar kreditni rezultat, otkriti da je manji broj bolji. Također možete otkriti da je vaš rezultat kod jednog kreditnog ureda bolji od drugog, ovisno o vjerovnicima koji posluju sa svakim od njih.

Često selidba također utječe na vaš kreditni rezultat. Iako plaćate svoje račune na vrijeme i možete upravljati još jednim kreditom, možda ćete se morati zapitati kako mogu povećati svoj kreditni rezultat. Kad vjerovnici vide puno adresa, pretpostavljaju da imate problema s plaćanjem stanarine. Kada pitate što je dobar kreditni rezultat, također morate pitati koji čimbenici utječu na kreditni rezultat. Kada skenirate kreditno izvješće da biste vidjeli koliki je vaš kreditni rezultat, također trebate pogledati sve račune i koliko ste puta kasnili s plaćanjem. Sljedeći put kada zatražite kreditno izvješće, jedva ćete čekati vidjeti rezultat i nećete morati pitati što je dobar kreditni rezultat.

Što je dobar kreditni rezultat? Sve je to relativno, ali suprotno uvriježenom mišljenju nije “što niže to bolje”.

Premostiti Beringov prolaz

Beringov prolaz je tjesnac između najistočnije točke (169º44′W) Azije i najzapadnijeg mjesta Amerike (168° 05′ W), što znači da se