HEKLANJE

Što su nagradne kreditne kartice?

TEMU APP 100 E KUPON

Nagradne kreditne kartice ili kartice vjernosti svojim vlasnicima donose određene poticaje u smislu povrata gotovine ili iskoristivih nagradnih bodova. Ove pogodnosti i nagradni bodovi nastavljaju se povećavati kako se više naknada primjenjuje na karticu, tj. što više trošite, više dobivate. Najpoznatije nagradne kartice su one koje nude milje za česte putnike ili gotovinu na temelju iznosa kupnji obavljenih karticom. Brojne su tvrtke koje vam nude ‘fantastične’ ili ‘nenadmašne nagrade’ za privilegiju da vam daju svoju kreditnu karticu, međutim, treba pažljivo odabrati koju god karticu koristite.

Godišnje naknade



Pogodni korisnici ili ljudi koji koriste kreditne kartice za česte kupnje ostvaruju maksimalnu korist od nagradnih kreditnih kartica. Mnoge od ovih nagradnih kreditnih kartica dolaze s godišnjom naknadom, ponekad višom ovisno o razini vaše ‘nagrade’. Ovu naknadu treba uzeti u obzir pri procjeni buduće razine nagrade. Razmotrite vrste shema nagrađivanja koje se nude i minimalni iznos koji trebate potrošiti svaki mjesec kako biste iskoristili nagradne bonuse. Analizirajte svoje potrošačke navike, budući da razina potrošnje određuje razinu zarađenih koristi.

Zlatno pravilo nagradnih kartica

Postoji jedno zlatno pravilo u vezi s bilo kojom vrstom nagradne kartice, bilo da se radi o afinitetnoj kreditnoj kartici ili povratu gotovine, svaki mjesec morate platiti puni iznos. Ako ostavite saldo i na to se skupi kamata, to će poništiti sve pogodnosti koje ste dobili od kartice, zapravo bi vas na kraju moglo koštati više kamata nego što zaradite s nagradama.

Koja nagradna kartica?

Ove kreditne kartice vam ne donose samo letačke milje. Možete zaraditi nagradne bodove koji se mogu iskoristiti za sniženi ili u nekim slučajevima besplatni benzin, poklon bonove za robu kod određenih prodavača ili za opću online upotrebu, pa čak i popuste na vaš sljedeći automobil. Iako bi vas besplatne letačke milje mogle namamiti da kupite nagradnu karticu za zračne milje, ali u konačnici, ako ne letite dovoljno često da iskoristite te milje, bit ćete na gubitku. Međutim, s druge strane, gotovinski povrat ili kartica s bodovnim popustom mogli bi biti korisniji za povećanje skromnog proračuna.

Zaključak

Općenito, odabir ispravne nagradne kartice za vaše potrebe vjerojatno je najteža odluka s kojom se posjetitelji suočavaju pri odabiru kreditne kartice. Većina drugih vrsta kreditnih kartica dovoljno je jednostavna za odabir, bilo da se radi o kartici za prijenos stanja, početnoj stopi kupnje od 0% ili nepovoljnoj kreditnoj kartici. Međutim, s nagradnom karticom morate biti u mogućnosti platiti cijeli iznos, zatim izračunati troškove godišnje naknade, procijeniti svoju razinu potrošnje i zatim izračunati procijenjenu nagradu.



Jeste li kreditno sposobni?

Imati dobar kredit ključno je u današnjem svijetu. Prihvatljiv kredit općenito će vam donijeti ono što želite, ali loš kredit