HEKLANJE

Što treba uzeti u obzir tijekom upotrebe vitamina D?

Navodeći da su dodaci vitaminima i mineralima važni za zaštitu od koronavirusa jačanjem imunološkog sustava i za prevladavanje bolesti na najlakši mogući način u slučaju oboljenja, specijalist interne medicine Dr. Instruktor Uğur Dilek Calap, njegov član, upozorio je na nesvjesnu upotrebu vitamina D.
Smatra se da je vitamin D učinkovit u borbi protiv koronavirusa, jer ima važnu ulogu u radnom stanju imunološkog sustava.
Vitamin D jedan je od vitamina topivih u mastima. Ovaj vitamin, koji ima mnoge važne funkcije kao što su apsorpcija kalcija i fosfora u tijelu, stvaranje kostiju i zaštita zdravlja kostiju, funkcioniranje srca, regulacija mišićnih funkcija, također igra ključnu ulogu u zdravom funkcioniranju imunološkog sustava sustav. Najvažniji izvor ovog vitamina, koji je u vrlo malim količinama u hrani, je sunčeva svjetlost. Nedostatak vitamina D čest je kod osoba koje nemaju dovoljno sunca i kod starijih osoba.
VITAMIN D MORA SE PROVJERITI U RUTINIM TESTOVIMA KRVI
Razine vitamina D treba provjeravati u redovitim intervalima tijekom rutinskih zdravstvenih provjera, a dodatke vitamina treba započeti pod nadzorom liječnika u slučaju mogućeg nedostatka.
Nedostatak vitamina D jedan je od najčešćih nedostataka vitamina u našoj zemlji i u svijetu. Zbog činjenice da u tijelu igra vrlo važne uloge, nedostatak vitamina D ozbiljno utječe na zdravlje, posebno u starijoj dobi, razvoj bolesti kostiju može postati neizbježan. Međutim, zbog slabljenja imunološkog sustava, osobe s nedostatkom vitamina povećavaju rizik od zaraze zaraznim bolestima, uključujući koronavirus i gripu, te ozbiljno povećavaju te bolesti. Iz tog je razloga potrebno što prije započeti s dodacima vitamina D i dovesti do normalnog nivoa vitamina kod osoba s nedostatkom vitamina D u rutinskim pretragama krvi.
Redovita uporaba dodataka vitamina D može biti potrebna za žene u postmenopauzi, starije osobe, bubrežne bolesnike ili osobe koje nemaju dovoljno sunčeve svjetlosti. U takvim je slučajevima važno jesti dodatke vitamina uz doziranje i učestalost primjene koje preporučuje liječnik.
NESVIJESNI KORISNICI VITAMINA D RIZIKUJU ZDRAVLJE
Zanemaruje se da nesvjesna upotreba vitaminskih dodataka može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Povećanje količine minerala kalcija i fosfora u krvi primjećuje se kod osoba koje koriste dodatke vitamina D bez savjetovanja s liječnikom, iako nema nedostatka vitamina. To može dovesti do nakupljanja kalcija i fosfora u raznim tkivima i organima i oštećenja tih organa. Visoka razina ovih minerala posebno utječe na organe poput bubrega, srca, jetre, mišića i probavnog sustava. Iz tog razloga, osobe koje misle da bi trebale koristiti dodatke vitamina D prvo bi se trebale posavjetovati s liječnikom i napraviti test na vitamin D u obliku krvne pretrage.
Vrijednosti ispod 50 ng / ml smatraju se nedostatkom vitamina D. Pojedinci s rezultatima ispitivanja ispod ove vrijednosti trebali bi započeti primjenu vitaminskih dodataka s dozom i učestalošću upotrebe koju je preporučio liječnik. Dodaci vitaminu D obično se započinju u obliku kapi s dnevnom dozom od 400 IU. Međutim, doza specifična za pacijenta može se odrediti ovisno o dobi pacijenta, zdravstvenom stanju i prisutnosti trudnoće.

Činjenice o kreditnim karticama

NAKNADE KOJE SE PLAĆAJU Pod bilo kojim okolnostima, većina kartičarskih kuća naplaćuje sljedeće: Godišnja naknada Plaća se kao korisnik kartice