HEKLANJE

Što učiniti ako imate problema s kreditom

TEMU APP 100 E KUPON

Trenutačni nered u kojem su Sjedinjene Države zbog fijaska drugorazrednih zajmova tjera mnoge ljude da traže načine kako popraviti svoj kredit. Ne postoji točan odgovor jer svaka osoba mora procijeniti vlastitu financijsku situaciju i pronaći rješenje.

Rješenja mogu varirati od konsolidacije duga do pridržavanja strogog proračuna do podnošenja zahtjeva za stečaj. Postoji mnogo izbora i svaki izbor ovisi o pojedincu.



Ako imate problema s plaćanjem računa, prvo biste trebali pokušati razraditi proračun koji će detaljno opisati vaše prihode i troškove. Nakon što ste utvrdili kamo ide vaš novac, odredite svoje prioritete potrošnje. Vaša javna knjižnica ima informacije o tome kako sastaviti solidan proračun. Mnoge organizacije lokalne zajednice također sponzoriraju programe savjetovanja.

Trebali biste odmah kontaktirati vjerovnike ako imate problema s plaćanjem. Mnogi će vjerovnici pokušati razraditi prikladniji raspored plaćanja ako vjeruju da postupate u dobroj vjeri.

Ako i dalje imate ozbiljnih problema nakon pokušaja ovih koraka, druga je mogućnost da se obratite službi za kreditno savjetovanje kako biste izradili plan otplate duga. U ovim planovima sastavljate ugovor o plaćanju sa savjetnikom, a usluga distribuira vaša plaćanja vjerovnicima.

Ostale metode rješavanja duga uključuju konsolidaciju duga kroz zajmove i stečaj. To su koraci s ozbiljnim posljedicama i treba ih poduzeti samo nakon konzultacije s odvjetnikom.

Ako ne možete sami dobiti kredit, možete pokušati dobiti kreditnu karticu ili konsolidirani zajam s niskim kreditnim limitom od lokalne banke.

Ako odmah platite i vjerovnik to prijavi agenciji za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti, te bi informacije mogle poboljšati vašu kreditnu evidenciju. Druga mogućnost je nabaviti osiguranu kreditnu karticu. S ovom vrstom kartice stavljate određeni iznos novca u banku kao garanciju za svoj kredit, a davatelj kredita daje vam malu kreditnu liniju.

Ne postoji brzo rješenje za obnovu ili popravak vaše kreditne sposobnosti. Samo morate pronaći rješenje koje odgovara vašoj trenutnoj situaciji. Bez obzira na rješenje, trebat će vam vremena da ponovno stanete na noge i uspostavite dobar kredit.



To se može učiniti uz ustrajnost i ustrajnost. Držite se, držite se proračuna i platite te račune. Uskoro ćete se vratiti u normalu i moći ćete voditi život u kojem vas vjerovnici neće proganjati dan i noć.