HEKLANJE

Stres uzrokuje seksualnu disfunkciju!

TEMU APP 100 E KUPON

Rekavši da stres zbog života u gradu uzrokuje brojne probleme u svakodnevnom životu, doktor rekao je, “Uzrok seksualnih disfunkcija može biti fizički (organski) ili psihološki.”
Uzrok seksualnih disfunkcija može biti fizički (organski) ili psihološki. Ponekad se seksualne disfunkcije koje se javljaju nakon tjelesnih bolesti ili upotrebe određenih lijekova (poput lijekova koji se koriste za astmu, krvni tlak i želučane probleme) mogu još više zakomplicirati dodavanjem psiholoških problema izazvanih stresom.
Kongenitalne karakteristike, odgoj, obiteljski stav i pogled na seksualnost, obrazovanje, psihološke traume i stres utječu na zdravu seksualnost. Osim toga, nepotpune i netočne informacije o seksualnosti, pretjerana očekivanja, komunikacijski problemi između supružnika također utire put seksualnim disfunkcijama.
Svaka treća osoba ima seksualne probleme
Suprotno uvriježenom mišljenju, seksualni su problemi prilično česti. Studije su pokazale da svaki treći čovjek u svom životu pati od seksualne disfunkcije i označava situaciju koja udovoljava dijagnostičkim kriterijima. U našem su društvu najčešći spolni poremećaji kao razlog prijave za psihijatrijske ambulante; problemi s erekcijom, prerana ejakulacija, orgazmički poremećaji i vaginizam. Događaji koji uzrokuju nevolju i tugu, poput ekonomskih problema, bolesti rođaka ili procesa tugovanja ili životnih opasnosti mogu smanjiti seksualnu želju.
Stres u gradu pokreće seksualnu disfunkciju
Stres zbog života u velikim gradovima može uzrokovati seksualnu disfunkciju. Kronični stres, koji može biti dio urbanog života, također može utjecati na vašu seksualnost. Akutni stres može se lako primijetiti, dok kronični stres može biti podmukao. U takvim slučajevima izlučeni hormoni stresa utječu na mnoge organske sustave i uzrokuju mentalne poremećaje, uključujući razne tjelesne i seksualne disfunkcije. Kronični stres može dovesti do mnogih psihijatrijskih poremećaja poput depresije i anksioznih poremećaja. Ali to je moglo utjecati i na vašu seksualnost. Pa, kako možemo razlikovati seksualnu disfunkciju uzrokovanu kroničnim stresom? Ako su se određeni simptomi, koji su pokazatelji kroničnog stresa, počeli prije ili otprilike u isto vrijeme kada i vaša seksualna disfunkcija, trebali biste obratiti pozornost na njih.
Podijelite ove probleme sa supružnikom ili bliskim prijateljima
Promatrajte simptome koji traju već neko vrijeme, ali tek kasnije postanite svjesni kada obratite pažnju. Nespremnost za komunikaciju, izbjegavanje socijalnih okruženja, spavanje i hrana Mogu biti prisutni jedan ili više simptoma kao što su promjena u navikama, smanjenje motivacije, poremećaj koncentracije, razdražljivost ili netolerancija, nejaka glavobolja, osjećaj tjelesne napetosti i povećana pušenja i konzumacije alkohola.
Kronični stresori su različiti za sve. Kao i kod svakog poremećaja, važno je prepoznati i ukloniti uzrok ako se to može učiniti prije. Ako uzrok ne možete ukloniti u kratkom roku, pokušajte svoje probleme sagledati iz različitih perspektiva. Podijelite ove probleme sa supružnikom ili bliskim prijateljima. Shvatite što vam treba i poduzmite male korake kako biste zadovoljili svoje potrebe.
Nađite vremena za svoje hobije i najmilije. Osim toga, ako je moguće, redovito vježbanje na otvorenom također vam može biti dobro. Pokušajte vratiti način spavanja i prehrane. Također, vježbe disanja i opuštanja pomoći će vam da se opustite. Unatoč svemu tome, ako imate poteškoća u suočavanju sa stresom i ako se vaša seksualna disfunkcija nastavi, nemojte se ustručavati obratiti se stručnjaku.

Izvješće potrošača

Neki financijski savjetnici predlažu da povremeno pregledate svoje kreditno izvješće radi netočnosti ili propusta. Ovo bi moglo biti posebno važno

Savjeti za idealne veze

Svaki pojedinac želi imati socijalne i obiteljske odnose koji će ga učiniti sretnim i vrijednim u njegovom životu i osigurati