HEKLANJE

Studentska kreditna kartica ili unaprijed plaćena debitna kartica – koja je najbolja?

TEMU APP 100 E KUPON

Studentske kreditne kartice dolaze u različitim oblicima. No, postoje dva primarna oblika u kojima se može pronaći studentska kreditna kartica. Prva je nezaštićena studentska kreditna kartica, dok je druga unaprijed plaćena debitna kartica. Razumijevanje razlika te prednosti i mana svakog od njih pomoći će vam da bolje odredite koji je najbolji za vas.

Neosigurana studentska kreditna kartica



Neosigurana studentska kreditna kartica je poput tradicionalne kreditne kartice. S ovom vrstom studentske kreditne kartice, student (ili srednjoškolac, ovisno o slučaju) dobiva kreditnu liniju. Tipično, studentske kreditne kartice imaju niske kreditne linije od oko 500 do 1000 USD. To je dijelom zato što oni koji se prijavljuju za studentske kreditne kartice obično imaju vrlo malo kreditne povijesti i ne ispunjavaju uvjete za veće kreditne limite. Donja granica također postoji kako bi se spriječilo da student nakupi nepremostiv dug.

Nemaju sve kreditne kartice za studente tako nizak kreditni limit. Dakle, ako vam je potrebna studentska kreditna kartica s većim limitom, možda biste trebali malo razgledati. Slično tome, ako želite ograničenje malog kreditnog limita kako biste se držali pod kontrolom kada je u pitanju potrošnja, svakako tražite studentsku kreditnu karticu s niskim kreditnim limitom.

Studentska pretplatna debitna kartica

Studentska prepaid debitna kartica je kartica koja izgleda kao kreditna kartica i prihvaća se svugdje gdje se prihvaća kreditna kartica, ali ima jednu veliku razliku: kreditna linija nije proširena na vlasnika kartice. Da biste mogli kupovati studentskom prepaid debitnom karticom, prvo je potrebno staviti novac na karticu. Taj novac može doći iz raznih izvora. Student može sam uplatiti sredstva na karticu. Ili, roditelji studenta mogu odlučiti dodati novac na karticu. Zapravo, roditelji općenito mogu postaviti tako da se dio njihovih čekova s posla dodaje na debitnu karticu u svakom platnom razdoblju.

Za i protiv studentskih kreditnih kartica

Studentske kreditne kartice mogu uvelike pomoći u utvrđivanju studentske kreditne povijesti. Osim toga, student koji nema novca za plaćanje unaprijed svakako može imati koristi od mogućnosti uzimanja malih zajmova kreditnom karticom kako bi mogao kupovati. Još jedna prednost je činjenica da student ne mora čekati da se novac doda na karticu prije nego što je iskoristi. Sve dok na kartici ima kredita, student može potrošiti koliko god želi.

S druge strane, studentska kreditna kartica povećava šanse za stvaranje loše kreditne povijesti. Ako student nakupi dug koji ne može platiti ili ako student kasni s mjesečnim plaćanjima, to se može loše odraziti na kreditna izvješća. Osim toga, mnogi studenti već započinju svoje odrasle živote u dugovima dok otplaćuju kredite za fakultet. Dodavanje duga s kreditne kartice može biti neodoljivo i čini se nemogućim za prevladati.



Za i protiv studentske unaprijed plaćene debitne kartice

Studentska prepaid debitna kartica olakšava roditeljima studenta praćenje troškova fakulteta i praćenje potrošnje studenta. Osim toga, ne postoji rizik od uništavanja kreditne povijesti koja tek treba biti stvorena jer student ne može potrošiti više od onoga što je stavljeno na studentsku prepaid kreditnu karticu. Mnoge od ovih kartica također se prijavljuju kreditnim uredima, što pomaže u izgradnji pozitivne kreditne povijesti.

Nažalost, unaprijed plaćene kreditne kartice općenito imaju mnogo više naknada nego kreditne kartice za studente. Zapravo, obično nema naknada povezanih s kreditnim karticama. Debitne kartice, s druge strane, često imaju naknadu za prijavu i godišnju naknadu. Također se dodaju naknade svaki put kada se na karticu stavi više novca. Sve ove naknade mogu lako dodati stotine dolara svake godine. Kada je riječ o odabiru onoga što je pravo za vas, doista je potrebno procijeniti vlastite potrebe i navike potrošnje.



Povijest lječilišta

Sama pomisao na toplice dovoljna je da našem umornom tijelu da trnce. U ubrzanom tempu života s velikim opterećenjem posla