HEKLANJE

Studentske kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Fakultet je mjesto gdje većina nas prvi put osjeti financijsku slobodu i odgovornost koja ide uz nju. Neiskusni s dugovima, studenti se mogu prijaviti za povrat gotovine kreditnom karticom misleći da to zvuči kao situacija bez gubitka. Nadaju se da će naplatiti velike ulaznice ili troškove života koje si ne mogu priuštiti kupiti gotovinom, a zatim dobiti ček za povrat gotovine na kraju godine. Nažalost, ponuda besplatne kreditne kartice može se svidjeti studentu iz pogrešnih razloga. Umjesto izgradnje dobre kreditne baze i pokretanja odgovornih kupovnih navika, studentska kreditna kartica može se koristiti za život izvan mogućnosti prosječnog studenta. To može biti zamka za studente i dovesti do godina kreditne štete i negativnih posljedica.

Studentska kreditna kartica



Studenti primaju ponude kreditnih kartica gotovo svakodnevno. Uključeni su u torbe s novim udžbenicima, kupnjom u kampusu i studentskim novinama. Ponude za besplatnu kreditnu karticu također dolaze poštom s oznakom “Pre-approved”. Suočeni s idejom kreditne kartice s povratom gotovine, većina studenata na kraju bude namamljena da odgovore na jednu ili više takvih ponuda.

Osim toga, tvrtke koje izdaju kreditne kartice, kao što je MBNA, nude kartice namijenjene određenim studentima. Ova studentska kreditna kartica dolazi u dizajnu koji prikazuje studentovo sveučilište ili udrugu bivših studenata i privlačna je zbog osjećaja pripadnosti i ekskluzivnosti koji prenosi. Međutim, to također nosi neke skrivene opasnosti koje prosječni student propušta u svom uzbuđenju da dobije svoju prvu kreditnu karticu.

Nedostaci

Tvrtka koja studentima nudi besplatnu kreditnu karticu upoznata je s ponekad nesigurnim navikama trošenja prosječnog studenta. Studenti često kasne s isplatama, a minimalna isplata najviše je što neki mladi ljudi ikada pokušavaju ili mogu platiti. Ova delinkvencija dodaje mnogo novca u kamatama i zateznim naknadama koji ide kartičnoj tvrtki u obliku dobiti.

Budući da kreditna kartica s povratom gotovine nudi poticaj za povrat kupovne cijene, kamatne stope za te kartice obično su vrlo visoke. Osim toga, student koji se prijavljuje ima malo ili nimalo kredita i može se kvalificirati za kreditnu liniju samo ako obeća da će platiti pretjerane kamate ako kasne ili budu prekoračene. Dakle, kako bi namamio studente da se prijave, zajmodavac može oglašavati nisku kamatnu stopu za probno razdoblje, poput šest do dvanaest mjeseci. Ali kada student koristi besplatnu kreditnu karticu, akumulirani saldo na kraju košta puno više nakon što viša kamatna stopa stupi na snagu.

Ali najopasniji dio studentske kreditne kartice je šteta koju ona čini studentovom kreditnom rejtingu. Ova šteta nastaje dugo nakon uživanja u kupnji i obično nije faktor u odluci o takvoj kupnji. Impulsna kupnja i pritisak vršnjaka mogu dovesti do ozbiljnih kreditnih posljedica. Prosječni student nema pravo razumijevanje implikacija loše kreditne sposobnosti, koje bi ih mogle pratiti u karijeri i obiteljskom životu. Moglo bi im se uskratiti auto ili hipotekarni zajam, kao i daljnje kreditne linije kod drugih kartičarskih kuća.

Pronalaženje savršenog spa centra

Pronalaženje savršenih toplica zahtijeva mnogo istraživanja. Ne postoji samo jedna vrsta toplica. Zapravo, lječilišta su raznolika koliko i njihovi kupci.

Tko je to higijeničar?

HIGIJENIČAR – Jedan od učenika (odabire ga cijeli razred) u osnovnoj školi koji je kontrolirao čistoću svih u razredu. Svaki