HEKLANJE

Stvari koje treba zapamtiti o vlasništvu kreditne kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Posjedovanje kreditne kartice je kao posjedovanje oružja. Rukujte njime odgovorno i on će se pobrinuti za vas i spasiti vas od povremenih tjeskobnih situacija. Zloupotrebite ga i to vas može dovesti do ozbiljne financijske katastrofe.

Da biste izvukli maksimum iz svoje kreditne kartice, morate u potpunosti razumjeti što podrazumijeva vlasništvo nad kreditnom karticom. Održavajte svoj račun dobrom kreditnom sposobnošću i znajte što se od vas očekuje da to učinite.



Kako bi posjedovanje kartice bilo jednostavno i jeftinije, najbolje je održavati samo jednu kreditnu karticu. Održavanje jedne kartice znači uštedu na godišnjim članarinama i omogućuje vlasniku kartice da maksimalno poveća nagradne bodove koje zarađuje čestim korištenjem kartice.

Prije nego što stvarno dobijete kreditnu karticu, saznajte više o tome što nudi u smislu pogodnosti, značajki i usluga. Pogledajte mjesečne financijske troškove, godišnje naknade, naknade za zakašnjela plaćanja i slično kako biste imali predodžbu o tome koliko bi koštalo održavanje kartice.

Koje su prednosti posjedovanja kreditne kartice?

Posjedovanjem kreditne kartice i njezinim odgovornim održavanjem utvrdit ćete svoju kreditnu sposobnost. Stvorit ćete pozitivnu kreditnu povijest za sebe koja će uvelike povećati vaše šanse za dobivanje odobrenja zajma za financiranje studija, kupnju vozila, otvaranje bankovnog računa ili čak kupnju kuće. Također uživate u dodatnoj pogodnosti pristupa stand-by fondovima u slučajevima ekstremne nužde. Eliminirate rizike da sa sobom nosite previše novca kada morate kupovati skupe artikle. Što je još važnije, uživate u osjećaju osobne slobode i neovisnosti.

Savjeti za pravilno održavanje kreditnih kartica

• Znajte svoj datum dospijeća plaćanja. Uvijek plaćajte na vrijeme i izbjegavajte prenošenje stanja na sljedeći mjesec. Plaćanje u cijelosti svaki mjesec pomaže vam da izbjegnete velike financijske troškove na neplaćenim dugovima.

• Provjerite jesu li svi unosi u vašoj izjavi točni. Lažni unosi u vašoj izjavi ukazuju na to da je netko petljao u vašu evidenciju. Odmah obavijestite tvrtku kada vidite neobičan unos na svom izvodu.



• Čuvajte se obmanjujućih uvodnih ponuda. Kada vam se ponudi kartica s niskom mjesečnom kamatom, pobrinite se da je ta stopa na trajnoj osnovi, a ne promotivna stopa koja će se udvostručiti nakon isteka promotivnog razdoblja.

• Prvo razmislite prije velike kupnje. Problemi nastaju kada kartice obavljamo veće kupnje, a da ne provjerimo hoćemo li te kupnje moći platiti kada nam sljedeći mjesec stigne izvod. Stoga moramo biti svjesni svoje situacije s novčanim tokovima.

Uz sve ovo, sljedeći put kad se budete htjeli odvažiti i kupiti taj skupi gadget o kojem ste dugo sanjali, dobro razmislite. Tako je lako kupiti nešto koristeći plastični novac. Imajte na umu da ćete za nekoliko dana od vas tražiti da uplatite stvarni novac za pokrivanje ove kupnje. Ostanite unutar budžeta.



Bozicni Maraton Stereo 2011

Sretan Bozic i sve najbolje u Novoj godini! STUDIO MARATON Posebne zahvale specijalnim gošćama večeri koje su uveličale naš događaj: