HEKLANJE

Top 5 savjeta kako najbolje iskoristiti svoju kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditne kartice nude visoku razinu sigurnosti i fleksibilnosti kupcima i to je razlog zašto toliko ljudi koristi svoje kreditne kartice za svakodnevne kupnje, kao i za posebne kupnje. Međutim, kako biste maksimalno iskoristili svoju kreditnu karticu, morate se pobrinuti da je koristite i otplaćujete razumno i odgovorno.

Ako se zlorabe kreditne kartice mogu rezultirati visokim razinama duga, što može stvoriti velike financijske probleme u budućnosti. Stoga je vrijedno zapamtiti nekoliko vrijednih savjeta kako biste maksimalno iskoristili svoju kreditnu karticu i istovremeno smanjili rizik padanja u nekontrolirane razine duga:



1. Uvijek pokušajte u cijelosti otplatiti saldo kada se radi o otplati vaše kreditne kartice, jer će vam to omogućiti da izbjegnete plaćanje kamata na svoj kredit, a također će vam pomoći da izbjegnete naplatu zakašnjele ili propuštene otplate.

2. Ako ne možete u cijelosti otplatiti saldo na svojoj kreditnoj kartici, uvijek pokušajte platiti više od minimalno tražene otplate. Ako plaćate samo minimalac, mogle bi vam trebati godine da podmirite relativno mali saldo, a to bi vas moglo stajati cijelo bogatstvo u kamatama.

3. Provjerite jeste li usporedili kreditne kartice kako biste pronašli najbolju za svoje potrebe. Na primjer, ako imate tendenciju otplatiti svoj saldo u cijelosti na kraju svakog mjeseca, onda bi kreditna kartica koja se temelji na nagradama mogla odgovarati vašim potrebama. Međutim, ako planirate rasporediti svoje otplate, možda ćete bolje proći s kreditnom karticom s niskom kamatnom stopom.

4. Ako već imate stanje na kreditnoj kartici na koje se naplaćuju visoke kamate, vrijedi razmisliti o njihovom konsolidiranju. To možete učiniti putem kreditne kartice s prijenosom salda od 0% ili uzimanjem zajma za otplatu svih svojih kartica.

5. Oduprite se iskušenju da svoju kreditnu karticu koristite za kupnje koje zapravo nisu potrebne jednostavno zato što je imate pri ruci. Upamtite, morat ćete vratiti sve što potrošite na njega, pa ako si ne možete priuštiti kupnju, nemojte.