HEKLANJE

Tri koraka u nanošenju losiona za tamnjenje lica

TEMU APP 100 E KUPON

Losion za sunčanje je onaj koji nanosite na cijelo tijelo kako biste dobili tamniju boju kože. Međutim, imajte na umu da kada je u pitanju lice, ne možete nanijeti isti onaj koji ste nanijeli na ostale dijelove tijela. Što se tiče tamnjenja lica, potrebno je nanijeti losion za tamnjenje lica.

Losion za tamnjenje lica je onaj koji je posebno dizajniran za vaše lice jer nudi bitne hranjive tvari koje su vašem licu potrebne. Kao prvo, sadrži hranjive tvari koje održavaju zdravlje vaše kože i odgovarajuće hidratantne sastojke. Stoga losion za sunčanje lica nije na odmet kada razmišljate o sunčanju cijelog tijela. Kako biste pravilno nanijeli losion za tamnjenje lica, morate slijediti tri koraka:



Napravite piling
Kako biste pravilno nanijeli losion za sunčanje, provjerite nema li na licu tragova šminke, pudera ili bilo koje druge kozmetike. Ako ih još imate, uklonite ih sredstvom za skidanje šminke. Nakon toga ne zaboravite napraviti piling lica. Piling ostavlja lice savršeno osvježenim i čistim.

Vlažite
Ako želite hidratantniji osjećaj, možete pomiješati lagani hidratantni losion za lice s losionom za tamnjenje lica. Međutim, pobrinite se da hidratantnu kremu miješate samo u malim količinama jer može utjecati na rezultate tamnjenja. Velike količine hidratantne kreme mogu utjecati na koncentraciju losiona za tamnjenje lica i time učiniti da vaše lice izgleda znatno svjetlije od ostatka tijela.

primijeniti
Sljedeći korak je pravilno nanošenje losiona za tamnjenje lica. Lice je najteže za nanošenje i ono kojem treba posvetiti najviše pažnje. Pri tome morate biti sigurni da je sredstvo za tamnjenje ravnomjerno naneseno na cijelo lice. Prstima trljajte kružnim pokretima lice i vrat, ali pazite da ne prelazite prstima preko obrva i usana. Da biste to riješili, vatom nanesite na kožu u blizini usana i obrva.

Nanošenjem losiona za tamnjenje lica na madeže i pjege oni mogu djelovati tamnije. Možda je nemoguće izbjeći svaki pojedini madež ili pjegu, ali možda biste željeli barem minimizirati učinak na one veće. Stoga koristite pamučne štapiće kako biste izbjegli velike madeže i pjege.

Na kraju, neki od nezgodnih dijelova lica uključuju stražnji dio glave i uši. Provjerite je li vaša kosa učvršćena prema gore kroz konjski rep ili kapu za tuširanje. Možda biste trebali zamoliti prijatelja da vam nanese losion za tamnjenje lica na stražnju stranu ušiju i vrat.

Ova tri koraka mogu donijeti najbolje rezultate ako se slijede religiozno. Dakle, nakon što ste savršeno nanijeli losione za sunčanje na lice i tijelo, izađite van i pokažite besprijekornu osunčanu preplanulost!