HEKLANJE

Tvrtke koje izdaju kreditne kartice i vaš popis želja

TEMU APP 100 E KUPON

Uvijek postoji rasprodaja ili nešto što morate kupiti zbog sezone godišnjih odmora, rođendana itd… a tvrtke koje se bave izdavanjem kreditnih kartica mogu manje mariti za to što imate ograničen budžet. One tvrtke koje izdaju kreditne kartice koje žele da potrošite novac koji nemate, igraju ‘igru štednje’. Igra štednje je kada tvrtka koja izdaje kreditne kartice reklamira prosječnu osobu koja može ili ne mora imati ograničen budžet. Tvrde da je ‘ovo savršena kartica, čak i ako imate ograničen budžet, pomoći će vam da se držite svojih budžetskih ciljeva.’ U trenutku kada provučete svoju novu kreditnu karticu, možda nećete odmah osjetiti posljedice ‘duga’. Nekoliko tjedana kasnije, počet ćete osjećati razliku. Osim ako ste vrlo disciplinirana osoba i imate drugi tok prihoda koji ‘dolazi’, dodatna kreditna kartica može biti poput ispunjenja želje za smrt za one koji padaju ili su već u dugovima.

Mnogi su citirali da se čovjek ‘ne bogati trošenjem’. Trošenje se ne smije zamijeniti s ulaganjem. Kupnja kamiona pune odjeće za vašu novu garderobu nije investicija osim ako je ne koristite za novu karijeru ili za zarađivanje dodatnog toka prihoda. Rijetko ćete čuti da tvrtka za izdavanje kreditnih kartica “prosječnoj osobi” reklamira “Kako će vam ova kartica pomoći da uštedite novac i izgradite bogatstvo”.



Kreditne kartice su odlične ako ih koristite za određene kupnje preko tvrtki koje ne prihvaćaju gotovinu. Ako se koriste za kupnju zrakoplovnih karata, iznajmljivanje automobila, za hotelske rezervacije itd., to je u redu. Kreditnu karticu koja se koristi za hitne slučajeve ne treba zamijeniti s: ‘Ostao sam bez goriva jer sam bio potpuno švorc i živim od plaće do plaće. Živim na skromnom proračunu s beskonačnim ciklusom duga. Kad jednom provučem ovu karticu, nemam pojma kako ću ovo pokušati platiti.” Hitna pomoć namijenjena je onima koji imaju dobre navike trošenja i štednje. Na primjer, osoba ima novac ušteđen za crne dane, ali slučajno nema sredstava kod sebe u ovom trenutku. Kreditna kartica je vrlo zgodna za ovu osobu. Trošenje 20 – 30 USD na plin neće uzrokovati daljnje zaduživanje.

Osoba bi u osnovi trebala imati otprilike dvije glavne kreditne kartice i to samo u slučaju da je u situaciji da tvrtka od koje kupuje ne prihvaća gotovinu i prihvaća samo jednu vrstu kreditne kartice, bilo da je to Visa ili Master Kartica. Dakle, osoba bi trebala imati oboje, postoje tvrtke koje prihvaćaju samo jednu glavnu kreditnu karticu. Prosječna osoba trebala bi imati oko 2 ili 3 kreditne kartice robne kuće, a ne 15 kartica s 15 nepodmirenih dugovanja. Stoga, pri odabiru kreditne kartice za svoju kolekciju kartica, birajte pažljivo.

Azijske tvrtke na mreži

Internet je tako posebna kreacija. Njegova priroda bez granica, dostupna svakome u bilo kojem dijelu svijeta pritiskom na gumb, pruža