HEKLANJE

Učinci višestrukih kreditnih upita na vaše rezultate

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditni upiti negativno utječu na kreditne rezultate jer statističke studije pokazuju da je višestruki upit povezan s visokim rizikom neplaćanja.

Zajmoprimci u nevolji često kontaktiraju mnoge zajmodavce u nadi da će pronaći nekoga tko će ih odobriti. S druge strane, višestruki upiti također mogu rezultirati od podnositelja zahtjeva koji traže najbolju ponudu.



Kako bi se izbjeglo kažnjavanje “kupaca” kredita, kreditne ocjene zanemaruju upite koji se pojave unutar 30 dana od datuma ocjene.

Pretpostavimo, na primjer, da kupim zajmodavca 30. lipnja i zajmodavac ima moju kreditnu sposobnost tog dana.

Čak i da sam kupovao 50 drugih zajmodavaca u lipnju i da su svi provjerili moj kredit, nijedan od tih upita ne bi utjecao na moj kreditni rezultat 30. lipnja.

Upiti od svibnja i unazad 11 mjeseci računali bi se, međutim, 30. lipnja.

Kako bi se izbjegla pristranost kreditne sposobnosti iz ranijih epizoda kupovine, zapisničari tretiraju sve upite koji se pojave unutar bilo kojeg 14-dnevnog razdoblja kao jedan upit.

Ako ste kupili 50 zajmodavaca tijekom 1. do 14. lipnja, oni bi se računali kao jedan upit. Ako ih rasporedite na razdoblje od 1. do 28. lipnja, računat će se kao dva upita.

Oštetit ćete svoju kreditnu sposobnost ako kupnju zajma rasporedite na više mjeseci.



No, budući da se tržište može mijenjati iz dana u dan, nema smisla to činiti u svakom slučaju.

Okolnosti mogu navesti potrošača da kupuje, odustane od tržišta i vrati se kasnije kada su uvjeti povoljniji.

Štetni učinak smanjujete koncentracijom svake kupovne epizode unutar 14 dana ili manje.



Zašto želite jesti navečer?

Zašto želite jesti navečer? Kasno navečer gledate televiziju, a kontinuirano se oglašava hrana, sve vrste slatkiša, ukusnih i istodobno štetnih.