HEKLANJE

Uklonite dugove na kreditnoj kartici zauvijek – bez stresa

TEMU APP 100 E KUPON

Posljednjih godina iznos dugova po kreditnim karticama Amerikanaca dosegao je stotine milijardi dolara, uz godišnje isplate kamata koje bi potopile gospodarstva mnogih malih nacija. Ali možete zauvijek eliminirati dug svoje kreditne kartice, čak i ako su svi oko vas zapeli u beskrajnom krugu dužničkog ropstva. Kako? Čitaj dalje, dragi internet prijatelju.

1. KORAK: KONSOLIDIRAJTE SVOJ DUG. Ako imate više od jedne kreditne kartice s dugom koji treba otplatiti, tada ste kandidat za konsolidaciju duga po kreditnoj kartici. ‘Minimalna mjesečna’ uplata svakog mjeseca uključuje mnoge varijable, uključujući kamatnu stopu, minimalnu mjesečnu osnovicu (obično oko 25 USD mjesečno od nekoliko postotaka duga, što god je veće) i sve ‘naknade’ koje su vam naplaćene kroz mjesec za stvari kao što je korištenje bankomata, ispisivanje čeka na vašu karticu ili, ako poslujete s tvrtkama poput MBNA, disanje. Da biste konsolidirali taj dug, jednostavno idite u svoju banku i pitajte ih za zajam za konsolidaciju duga. Kamatna stopa bit će daleko niža od 9% do 29% koju mogu naplatiti kartičarske kuće, a raspored otplate bit će daleko jasniji od skrivenih dodataka (kao što je osiguranje) kojima će vas morski psi s kreditnim karticama pogoditi.



2. KORAK: OČISTITE KREDITNU POVIJEST. Neki ljudi, zapravo mnogi od nas, dopustit će da povremeno plaćanje kreditnom karticom zakasni ili će čak propustiti sve to zajedno, ako su stvari malo tijesne svaki mjesec. Problem s tim je što se nalazi u izvješću o vašoj kreditnoj kartici sljedećih sedam godina kad god to učinite. Stoga je dio uklanjanja duga vaše kreditne kartice osigurati da je vaša kreditna sposobnost čista i zdrava. Neki ljudi će posuditi mali iznos od banke i postaviti svoj račun da ga automatski otplaćuju svaki mjesec, što vas neće koštati puno u kamatama, ali će vaše kreditno izvješće izgledati puno bolje za dvanaest mjeseci. Drugi će jednostavno biti nemilosrdni sa svojim otplatama – platiti malo više od minimuma, platiti na vrijeme svaki put, i nazvati tvrtku kreditnih kartica i zamoliti ih da SMANJU svoj limit potrošnje kad god dug padne za tisuću dolara. Kartičarske kuće to baš i ne vole činiti, ali hoće, a to će vam pomoći da dobijete bolju evidenciju kada niste u iskušenju ponovno potrošiti.

3. KORAK: AKO MORATE PROPUSTITI PLAĆANJE – RECITE IM. Suprotno onome što možda mislite, propuštanje plaćanja ne smatra se ni približno lošim od strane kartičarskih organizacija ako ih samo nazovete i obavijestite ih da ste u škripcu ovaj mjesec. Većina tvrtki samo želi znati da ih ne opterećujete, pa će se rado odreći naknade za zakašnjelo plaćanje ili vam čak dopustiti da zakažete djelomična plaćanja, pod uvjetom da s njima poslujete u dobroj vjeri. A dio uklanjanja duga vaše kreditne kartice je da se s tim ljudima nosite u najboljoj mogućoj vjeri.

4. KORAK: POČNITE KORISTITI GOTOVINU. Zaista nije teško koristiti gotovinu. Naravno, na kraju nosite novac za koji se vjerojatno ne osjećate ugodno razvlačiti uokolo, ali je li razvlačenje kreditne kartice s limitom od 5000 USD doista toliko sigurnije?

5. KORAK: OTPLATITE KAKO POTROŠITE. To nije nešto što tvrtke koje izdaju kreditne kartice reklamiraju, ali većinu vremena plaćate samo kamate na ono što dugujete kada tvrtka ispiše vaš mjesečni izvod. To znači, ako ste potrošili 100 USD 1. u mjesecu i stavili to na svoju Visa ili Mastercard karticu, i vratili ste tih 100 USD čekom kartičarskoj kući 10., a oni pošalju vaš izvod 20. – vi nemaju duga, a time ni kamata. Za one koji žele eliminirati dugove po kreditnoj kartici, ovo je nevjerojatna prilika da dobiju pogodnosti kreditne kartice, bez plaćanja UOPĆE kamata. Zapravo, ako ste brzi s uplatama, ne trošite na velike karte za koje će trebati mjeseci da se isplate, i održavate svoj saldo gotovo nultim, možete uštedjeti doslovno tisuće dolara svake godine. Upamtite – otplatite prije dana izvoda. To je najbolji način za otklanjanje duga po kreditnoj kartici prije nego što se to uopće dogodi.

Pilinzi za stariju kožu

Kako starimo, učinci izlaganja suncu i elementima mogu negativno utjecati na našu kožu. Pilinzi nude jedno rješenje za otklanjanje utjecaja