HEKLANJE

Ukroćena goropadnica ili kako tvrdoglavu kosu pretvoriti u sedu frizuru

TEMU APP 100 E KUPON

Jeste li ikada pomislili obrijati glavu na ćelavo? Ako da, onda imate tvrdoglavu ili bolje rečeno nekontroliranu kosu. Takva kosa vam svaki dan donosi rat. Ostavlja vam vrlo malo prostora za kreativnost i baca vas u očaj, jer ne možete imati one glatke, glatke, svilenkaste i ravne Sedu frizure koje izgledaju tako moderno na vašim omiljenim slavnim osobama.

Ali činjenica je da nije tako loše kao što zvuči, jer postoji mnogo prilika da imate ravnu kosu koja se tako lako pretvara u Sedu frizuru. Najpopularniji načini ravnanja kose su kemijsko i toplinsko ravnanje. Prilično se razlikuju po tome kako se proces izvodi, ali imaju isti rezultat: vaša kosa postaje ravna i ukroćena.



Dakle, ako ste umorni od neprestanog rata u kojem je bitka vaša glava, onda sve što trebate učiniti je odabrati koju od ove dvije metode više volite, primijeniti je i uživati u glatkoj, svijetloj i svilenkastoj ravnoj Sedu frizuri .

Kemijsko ravnanje

Kemijsko ravnanje uključuje nanošenje na kosu kemijskih tvari koje istovremeno ravnaju kosu i neutraliziraju štetno djelovanje pegle. Obično se tijekom kemijskog ravnanja koriste sljedeće tvari:

• kemijska formula za opuštanje kose – reže poprečne veze unutar svake vlasi i čini kosu ravnom;
• neutralizator – fiksira učinak relaksatora i vraća prirodni pH;
• petrolej krema – štiti vlasište od utjecaja relaksatora;
• šamponi dizajnirani posebno za opuštanje – njeguju vašu kosu nakon ravnanja i pomažu u poboljšanju općeg zdravstvenog stanja vaše kose;
• regeneratori za opuštanje kose – vlaže kosu i stvaraju sigurnosnu barijeru oko svake vlasi kako bi spriječili njihovu lomljivost i lomljivost.
Proces opuštanja obično se sastoji od sljedećih koraka. Sve su one ključne i trebaju ih raditi samo profesionalni stilisti u salonu.

Korak #1: Nanesite sredstvo za opuštanje

Zaštitna petrolejska krema može se, ali i ne mora, nanositi kao zaštita na vlasište i prethodno opuštenu ili oštećenu kosu. Kemijska formula za opuštanje kose primjenjuje se kako bi omekšala, olabavila i opustila prirodne kovrče.

Kosa bi trebala biti potpuno suha prije početka procesa opuštanja. Stilist nanosi sredstvo za opuštanje na odvojene pramenove i nježno ih izravnava rukama ili drugim ravnim uređajem. Kosu ne treba češljati jer sredstvo za opuštanje utječe na prirodnu elastičnost kose i može se povući dvostruko više od uobičajene duljine.



Relaksatori se obično ostavljaju na kosi 5-8 minuta ili dulje ako je potrebno. Kako relaksatori utječu na srž svake vlasi, što dulje ostavite kemijsku formulu na kosi, kosa će biti ravnija. Ali rizik od oštećenja vaše kose također će biti veći.

Korak #2: Isperite i neutralizirajte

Nakon što je kosa obrađena u odgovarajućem vremenskom roku, kemikalije se potpuno ispiru s kose toplom vodom. Voda ne smije biti vruća ili hladna, već samo topla kako biste izbjegli temperaturni šok za kosu.



Zatim se na kosu nanosi neutralizirajuća formula. Neutralizator je također poznat kao stabilizator ili fiksativ. Proces neutralizacije oksidira kosu i vraća joj pH jer visoki pH, kao rezultat opuštanja, može uzrokovati oticanje i pucanje kose. Morate biti vrlo oprezni kada nanosite neutralizator, jer on ne samo da fiksira rezultate procesa opuštanja kose, već neki od neutralizatora zapravo reorganiziraju poprečne veze kose kako bi kosu učinili ravnom.

Korak #3: Stanje

Ovisno o stanju kose koju treba opustiti, regenerator se može nanijeti prije opuštajuće formule, nakon ili ponekad čak i prije i poslije. Dostupne su dvije vrste stanja: kremasti regeneratori i proteinski ili tekući regeneratori.



Ako imate izrazito kovrčavu kosu ili vam je kosa oštećena stalnim zagrijavanjem aparata i drugih kemikalija, možda ćete prije procesa opuštanja morati nanijeti regenerator. A u slučaju ozbiljnog oštećenja kose od prethodnih postupaka ravnanja kose, preporučljivo je ne raditi kemijsko ravnanje dok se kosa barem djelomično ne oporavi.

U drugim slučajevima korisno je nanijeti regenerator prije procesa opuštanja kako biste zaštitili previše tretiranu ili lomljivu kosu. Regenerator se također može nanijeti nakon procesa ravnanja kako bi se izbjegao rizik da kosa postane lomljiva i suha.

Toplinsko ravnanje

Toplinsko ravnanje obično je poznato kao privremeno ravnanje jer ga je potrebno trajno primjenjivati u redovitim intervalima. Međutim, u isto vrijeme manje je štetan u usporedbi s kemijskim ispravljanjem.

Postoji mnogo različitih alata i glačala za toplinsko ravnanje. Tehnologije primijenjene u tim glačalima također su brojne. Postoje glačala za glačanje, glačala od žada, glačala od safira, keramička glačala za glačanje, turmalinska glačala i keramička glačala za glačanje od turmalina.

Iako se svi navedeni uređaji koriste za ravnanje kose, svaki od njih ima različite karakteristike. Iako povijest glačala počinje s peglama za glačanje, sada je najnovija riječ keramičko/turmalinsko peglo i Sedu pegla za kosu kao najbolja u asortimanu.

Tehnologije koje se primjenjuju u keramičkim/turmalinskim peglama za kosu nazivaju se turmalinska ionizacija i keramička hidratacija. Turmalin koji je uključen u Sedu peglu za kosu oslobađa ione kada se zagrijava i dovodi do ionizacije kose što pomaže vratiti glatkoću i svilenkastost vaše kose. Keramika od koje su izrađene ploče daje prirodnu vlažnost vašoj kosi i čini je sjajnijom i zdravijom nego nakon korištenja drugih pegli.

Međutim, bez obzira na uređaj koji koristite za ravnanje, proces se odvija u sljedećim koracima:

Korak #1: Šamponirajte, kondicionirajte i osušite

Toplinsko ravnanje zahtijeva dva pripremna koraka kao što su pranje i sušenje.

Proces pranja kose bitan je kod toplinskog ravnanja jer uklanja prljavštinu, prašinu i prirodnu masnoću, što inače može dovesti do takozvanog “backed” efekta, kada se oštećuju i pegla za kosu i kosa.

Nakon što ste oprali kosu, potrebno ju je osušiti. Možete ostaviti kosu da se osuši na zraku ili je možete brzo osušiti fenom. Kako biste izbjegli nepotrebno oštećenje, preporučujemo korištenje najhladnijeg seta za feniranje. Kosa prije ravnanja treba biti potpuno suha, jer se vlažna ili mokra kosa može ozbiljno oštetiti tijekom procesa.

Korak #2: Nanesite peglu za kosu da izravnate kosu

Počešljajte kosu i podijelite je na male pramenove. Umetnite dio između ploča pegle za kosu i nježno stisnite ploče da se zatvore. Polako pomičite peglu od korijena kose prema vrhovima. Pratite kosu peglom češljem s finim zubima. Ponovite postupak za svaki dio kose.

Vrlo je važno ne ostavljati peglu na jednom mjestu kose dugo jer biste mogli spaliti kosu. Izbjegavajte dirati kosu odmah nakon ravnanja jer će biti jako vruće.

Korak #3: Oblikujte kosu

Nakon što izravnate kosu, možete napraviti frizuru koju želite, koristeći proizvode za oblikovanje kose. Štoviše, iako se prave Sedu frizure obično smatraju učvršćenom ravnom kosom koja se nosi opušteno, sve varijacije klasičnih Sedu frizura prihvaćene su i omiljene i od običnih ljudi i od slavnih osoba.

Postoje kratke, srednje i duge Sedu frizure, maturalne i ležerne Sedu frizure i sve što smatrate prikladnim za sebe. Za odabir frizure sjetite se bilo koje osobe, bilo vašeg prijatelja ili slavne osobe, čija vam se frizura sviđa, i napravite istu frizuru.

Dakle, nakon što ste odabrali način ravnanja kose i frizuru koju želite imati, sve što trebate učiniti je ponoviti gore navedene korake i čestitati si na apsolutnoj pobjedi nad svojom kosom. Sada je ukroćena, kontrolirana, glatka i ravna, a vi napokon možete napraviti svoju vlastitu Sedu frizuru.

Aktivno ne znači loše!

Drage moje aktivne djevojke! Znam da često osjećate da ste ogorčeni i prosvjedujete, kakav sukob vam iznova slama srce. Mnogi