HEKLANJE

Zaluđeni knjigama? Napišite recenziju knjige za svoju ciljanu publiku

TEMU APP 100 E KUPON

Ako ste iscrpljeni pisanjem članaka s uputama za promicanje svoje tvrtke, razmislite o pisanju recenzije knjige. Preporučujem da napišete recenziju knjige koja vam se svidjela, a koja je povezana s vašim proizvodima ili uslugama. Vaša će recenzija, naravno, biti završena vašim 5-6 redaka koji uključuje vaše podatke za kontakt i URL web stranice. Mnogi direktoriji članaka, e-zinovi i web stranice koje inače prihvaćaju članke također će prihvatiti recenzije knjiga. Osim toga, možete pronaći i poslati na mnoga mjesta koja sadrže recenzije knjiga.

Za početak recenzije, počinjem s formatom koji zahtijeva Midwest Book Review. Zatim prilagođavam format i broj riječi onome što zahtijeva svako mjesto za prijavu. Midwest Book Review preporučuje sljedeći format (primjeri odlomaka su u zagradama):



Naslov knjige:
Autor:
Izdavač:
Adresa izdavača:
ISBN:
Cijena: Datum izdanja: Broj stranica:

Podaci za kontakt recenzenta:

Ime: Adresa: E-mail:

Prvi odlomak: Uključite informacije o formatu knjige. Zgodan detalj je komentirati dizajn naslovnice, strukturu sadržaja i/ili glosar na poleđini knjige.

(Uzorak: Ovaj lijepo postavljen meki uvez ima prekrasan i praktičan dizajn i iznutra i izvana. Preporučujem da čitate ovu knjigu s markerom i olovkom, spremni za bilježenje velikih količina na praznim stranicama koje su pažljivo postavljene između poglavlja.)

Drugi odlomak: Opišite preporučenu publiku i napomenite zašto bi trebali pročitati knjigu.

(Uzorak: Ponašanje koje prodaje: Dodavanje laka koji gradi profit trebalo bi biti obvezno štivo za srednjoškolce i studente te za sve one koji su već u poslovnom okruženju. Nekad davno lijepo se ponašanje učilo u školi i kod kuće, ali tada odavno je prošlo. Ova knjiga pruža savršen tečaj za obnavljanje znanja za one od nas koji smo naučili lijepo ponašanje, ali se više ne sjećamo finih točaka bontona.)



Treći odlomak: Napišite strukturu i izgled knjige, broj poglavlja i teme koje obrađujete.

(Uzorak: Dok sam čitala ovu knjigu, otkrila sam da je autorica, Lydia Ramsey, pokrila sve zamislive točke bontona, uključujući mnoge koje me nikad nisu naučili. Svako od dvanaest poglavlja pokriva jednu glavnu temu podijeljenu na probavljive komade veličine zalogaja pravila i smjernice za povećanje vjerodostojnosti i profesionalizma. Teme uključuju prve dojmove, pozdrave i predstavljanje, umijeće razgovora, poslovno odijevanje, telefonsku ljubaznost, elektronički bonton, dopisivanje u poslu, bonton u uredu, davanje darova u poslu, bonton izvan ureda, blagovanje za profit i poslovanje na međunarodnoj razini.)

Četvrti odlomak: Navedite kratku biografiju autora uključujući njihovo ime, naziv njihove tvrtke (ako je primjenjivo), poslovnu ili osobnu stručnost i, ako je dostupno, uključite naslove njihovih drugih knjiga.



(Uzorak: Autorica ove divne knjige, Lydia Ramsey, stručnjakinja je za poslovni bonton s više od trideset godina iskustva u radu s neprofitnim organizacijama, korporacijama, koledžima i sveučilištima. Ona je često objavljivana autorica koja predstavlja radionice, seminare i uvodna predavanja o sve aspekte poslovnog bontona.)

Peti odlomak: Preporučite knjigu i ponudite neke ideje o njezinoj praktičnoj upotrebi od strane pojedinaca ili grupa. Ako je primjenjivo, spomenite da bi to bila dobra knjiga za poklon i završite recenziju pozitivnim sažetkom knjige.

(Uzorak: preporučam tvrtkama da kupe ovu knjigu u velikim količinama i daju po jednu svakom zaposleniku, od prve linije do najvišeg rukovodstva. U ovom svijetu koji se neprestano mijenja s toliko mnogo potrošačkih izbora, na krajnji rezultat često utječu jednostavne ljubaznosti koje mogu i treba je priuštiti kupcima. Ova vam je knjiga potrebna ako želite da vaši zaposlenici uspiju i da vaše poslovanje napreduje.)



Dodajte svoju izjavu o autorskim pravima i autorski redak na dno recenzije i, kao i obično, neka recenziju lektorira urednik prije nego što počnete slati. Vaše recenzije knjiga mogu biti vrlo učinkoviti marketinški alati koji će vam stvoriti značajnu izloženost.

(c) 2005. Davisova virtualna pomoć. Sva prava pridržana. Dopuštenje za objavljivanje na mreži ili u tiskanom izdanju pod uvjetom da su članak i naslov autora ispisani netaknuti sa živim poveznicama.

Njega prirodne ljepote

Svi čeznu za tim zdravim sjajem, za blistavim očima i sjajnom kosom koja poskakuje pri svakom koraku. Milijuni dolara troše

Rudarstvo dijamanata

Dijamanti su u potpunosti sastavljeni od ugljika. Pritisak (dijamanti se ne mogu formirati iznad 100 milja ispod zemljine kore) i