HEKLANJE

Upotreba i kupnja mobitela za starije osobe

TEMU APP 100 E KUPON

Tvrtke mobilnih telefona nastoje plasirati svoje proizvode mladim ljudima i mladim obiteljima. Nedostaje im logično tržište jer se ne oglašavaju konkretnije prema starijim osobama. Mobiteli su spas za mnoge starije osobe.

One starije osobe koje još uvijek žive samostalno, ali same, imaju mogućnost strpati mobitel u džep ako se odvaže van ili ga čak pričvrstiti za odjeću dok lutaju po kući tijekom dana u slučaju poskliznuća i pada. Mobitel u rukama starijih osoba odmah nakon pada može im doslovno spasiti život.



Mobitel u rukama starijih osoba koji se ne može učinkovito koristiti nije ništa više od lažne nade. Lažna nada je razornija od ležanja u nadi da će biti pronađena. U većini slučajeva, brojevi na mobitelu su premali za čitanje. Čak i unaprijed postavljeni gumb na prednjoj strani mobilnog telefona može biti premalen za čitanje, pogotovo ako se nešto poput naočala izgubi ili razbije u jesen.

Mobitel u rukama starijih osoba nakon prometne nesreće ili kada se malo zbune oko odredišta prema kojem su prvotno zacrtali kada su ušli u svoj automobil može biti velika korist.

Na tržištu postoji nekoliko mobilnih telefona prilagođenih starijim osobama, ali imaju nekoliko nedostataka. Jedna od najvećih mana ovih mobitela je što starije osobe ne znaju za njih niti shvaćaju njihove prednosti. Potrebno je više izravnog marketinga usmjerenog na starije osobe kako bi ih se informiralo o tome koliko im mobilni telefon može biti koristan.

Veliki brojčani gumbi na mobitelima korak su u pravom smjeru. Međutim, ostale gumbe treba jasno i lako protumačiti njihove osnovne funkcije. Osnovni gumb za uključivanje jasniji je od malog simbola koji koristi većina mobitela. Što je mobilni telefon jednostavniji za korištenje, to će biti jednostavnije uvjeriti starijeg građanina da doista može imati koristi od njegovog posjedovanja.

Članovi obitelji mogu malo lakše odmarati s mobitelom u rukama starijeg člana obitelji. Zvanje kućnog telefona na koji se ne javlja može učiniti članove obitelji pomalo nervoznima. Ako se starijeg člana obitelji može dobiti na mobitel dok luta trgovinom, obitelj će se malo manje brinuti.

Blogging for Business

Čini se da su blogovi sada posvuda, čak su i ušli u rječnik. Dakle, što je blog i što može