HEKLANJE

Upoznajte se sa svojim privilegijama kada koristite kreditnu karticu

TEMU APP 100 E KUPON

Većini ljudi nije ugodno imati gotovinu u torbi. Kada idu u kupovinu, kreditnom karticom plaćaju sve što žele kupiti. Kreditne kartice su na neki način bolje i sigurnije za korištenje od gotovine.

S obzirom da već dugi niz godina koristite svoju kreditnu karticu, znate li da kao njezin korisnik imate određene povlastice? Ako ne znate ništa o tome, onda je krajnje vrijeme da se podučite o ovim pravima. Na primjer:



1. Ako putem kredita kupite oštećeni proizvod, a tvrtka ga odbije zamijeniti novim, možete imati opciju. Možete ili odbiti platiti za to ili možete zaustaviti plaćanje na vašoj kreditnoj kartici i pokrenuti spor.
2. Ako pronađete pogreške na svom periodičnom računu, zakon će vam dati način da ih ispravite.
3. Ako ste izgubili svoju kreditnu karticu ili ako vam je ukradena, vaša odgovornost za nezakonite troškove je ograničena pod uvjetom da slijedite odgovarajuće uočljive radnje.

Hoće li tvrtka tražiti dodatnu identifikaciju?

Većina poslovanja s kreditnim karticama zahtijeva samo da tvrtka spoji vaš potpis na dokazu o plaćanju s potpisom na vašoj kartici i provjeri je li kartica i dalje važeća. Kada vas službenik obvezuje da napišete svoju adresu i broj telefona ili traži da predočite vozačku dozvolu, on ili ona krši zakon. Ako vam se to dogodi, podnesite prosvjed.

Hoćete li pokazati svoju karticu kada ispisujete ček?

Ispisivanje čekova za kupnju jedan je od pozitivnih aspekata korištenja kreditne kartice. Ali u nekim američkim državama tvrtka nema pravo napisati broj kreditne kartice na vašim čekovima. Dobivanje broja vaše kartice još uvijek neće ni na koji način osigurati tvrtku, posebno ako niste potpisali potvrdu o primitku kreditne kartice. Ako, na primjer, vaš ček bude odbijen, tvrtki je zabranjeno teretiti vašu karticu za plaćanje odbijenog čeka.

Stoga, prije korištenja bilo koje kreditne kartice raspitajte se kod kartičarske kuće o svojim pravima kako biste izbjegli bilo kakvu nepotrebnu situaciju između vas i bilo koje druge tvrtke.

Tranzitni turizam

Tranzitni turizam je jedna od top stvari o kome se govori u posljednje vrijeme u Hrvatskoj. Za cilj ima ubrzani