HEKLANJE

Upravljate li vi kreditom i dugom ili ono vama?

TEMU APP 100 E KUPON

Kredit je ustaljeni dio američkog života. To može biti vrijedan alat koji vam omogućuje kupnju kuće ili automobila, financiranje obrazovanja ili iskorištavanje posebnih rasprodaja i ponuda. Međutim, nepromišljeno korištenje kredita dovest će do financijskih problema. Poznavanje vaših zakonskih prava i lijekova prvi je korak u rješavanju tih problema.

Vaše kreditno izvješće



Vaše kreditno izvješće bitan je element za zdravu fiskalnu budućnost. Poslodavci, osiguravajuće agencije i budući vjerovnici koriste izvješće kako bi dobili podatke o vama. Vaše kreditno izvješće toliko je važan dokument da vam zakon daje određenu zaštitu od prijavljivanja netočnih podataka.

Kako dobiti kopiju svog kreditnog izvješća:

Ako vam je kredit odbijen, trebali biste dobiti kopiju svog izvješća kako biste potvrdili da su informacije točne. Imate pravo znati koja je agencija za kreditno izvješćivanje pripremila izvješće koje je korišteno da vam se uskrati kredit. Prema državnom zakonu, imate pravo na besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća u roku od šezdeset dana od odbijanja kredita. Zakoni se mijenjaju i postoje različiti zakoni u različitim državama, stoga napravite domaću zadaću.

Također imate pravo na jednu besplatnu kopiju svog kreditnog izvješća po kalendarskoj godini, čak i ako vam kredit nije odbijen. Razmotrite zahtjev za kopiju svake godine kako biste bili sigurni da je vaše izvješće bez pogrešaka.

Ispravljanje vašeg kreditnog izvješća:

Ako postoje netočne informacije u vašem kreditnom izvješću, možete zatražiti od agencije za kreditno izvješćivanje da to istraži. Agencija mora istražiti vaše potraživanje u roku od 30 radnih dana tražeći od dotičnog vjerovnika da pregleda svoju evidenciju, osim ako agencija smatra da je spor “neozbiljan ili nevažan”. Agencija za kreditno izvješćivanje mora ispraviti, dopuniti ili izbrisati sve informacije koje su pogrešne, nepotpune ili neprovjerene.

Osim toga, negativne informacije koje su starije od sedam godina ne mogu biti uključene u vaše kreditno izvješće. Postoji nekoliko iznimaka od ovog pravila; glavni je stečaj, koji se može prijaviti i do deset godina.



Ako se ne slažete s rezultatima istrage kreditnog ureda, imate pravo pripremiti kratku izjavu koja objašnjava vašu verziju spora. Agencija za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti uključit će ovu izjavu uz vaše kreditno izvješće svaki put kada pošalje izvješće.

Ako imate kreditnih problema:

Ako postoje legitimne negativne informacije u vašem kreditnom izvješću, ništa ne možete učiniti da ih promijenite. Negativne informacije uključuju zakašnjela plaćanja, bankrot, založna prava i račune dane agenciji za naplatu.



Negativne informacije u vašim datotekama ne znače nužno da će vam biti uskraćen dodatni kredit. Različiti vjerovnici pregledavaju vašu kreditnu povijest na različite načine.

Klinike za popravak kreditne sposobnosti nude “popravljanje” vaše kreditne sposobnosti uz određenu naknadu. Ove klinike ne mogu ukloniti ili promijeniti točne podatke o vašoj kreditnoj sposobnosti. Možete učiniti uz malo ili besplatno sve što može učiniti klinika za popravak kredita.

Skidanje s popisa slanja kreditnih kartica



Agencije za izvješćivanje o kreditnoj sposobnosti omogućuju tvrtkama da unaprijed provjere vaše kreditno izvješće kako bi utvrdile žele li vam poslati ponudu kreditne kartice. Na primjer, ponude tvrtki koje izdaju kreditne kartice koje kažu: “Prethodno ste odobreni”, koriste postupak prethodne provjere. Ako ne želite dopustiti da se vaše kreditno izvješće prethodno pregleda, sada se možete “isključiti” iz postupka pozivom na 1-888-5-OPT-OUT.

Ne postoji način da se zaustavi sva neželjena pošta, ali ovaj korak može eliminirati ponude tvrtki koje koriste agencije za kreditno izvješćivanje.

Obnovljene Škoda Scala i Kamiq

Bok ljubitelji automobila! U ovom članku predstavit ćemo vam obnovljene modele Škoda Scala i Škoda Kamiq. Ovi popularni modeli sada

Zaštitite svoj identitet

Zaštitite svoj identitet Nečiji FICO rezultat vrlo je važna determinanta sposobnosti financiranja kupnje ili refinanciranja kuće. FICO rezultat se određuje