HEKLANJE

Usluge kreditnih kartica i zašto su nam potrebne te male kartice

TEMU APP 100 E KUPON

Gotovo svi u Sjedinjenim Državama imaju kreditne kartice. Od tinejdžera do umirovljenika, gotovo svi imaju barem jednu kreditnu karticu. Kamo god idemo vidimo oglase – na televiziji, radiju, u novinama, reklame na jumbo plakatima – na kreditnim karticama. Neke kreditne kartice čak se šalju izravno u naše domove. Ali što su kreditne kartice i zašto biste je trebali imati?

Jednostavno rečeno, kreditna kartica (ili za mnoge, poznata samo kao kreditna, financijski je dogovor između vas, potrošača ili korisnika kartice, i institucije (u većini slučajeva banke), od koje morate odmah posuditi novac i obećava da ćete ih vratiti u budućnosti. Institucija se slaže da će dati novac koji vam je potreban i očekuje da ih isplatite tijekom određenog vremenskog razdoblja, na primjer na mjesečnoj osnovi. Vaša isplata neće uključivati samo cjelokupni novac koji ste dugovali grupi ili instituciji, ali i dodatni trošak koji je poznat kao kamatna stopa, ako niste u mogućnosti mjesečno platiti puni iznos na vrijeme.



Kredit može pružiti različite usluge, što ga čini nezamjenjivim alatom za današnje potrošače. To uključuje:

Pogodnost. Vidjeli ste ovu divnu haljinu u trgovini. Savršeno za večerašnju zabavu, pomislili ste. Ali trenutno nemaš novca. Zahvaljujući vašoj kartici, možete kupiti sve što želite upravo sada. Kreditne kartice vam daju tu prekrasnu olakšicu da ne nosite toliko gotovine i da naručite robu iz kataloga. Osim toga, mnoge internetske trgovine i trgovine, kao što je Amazon.com, uglavnom prihvaćaju plaćanje putem kredita.

Hitna zaštita. U hitnim situacijama, kreditne kartice mogu biti iznimno koristan alat koji bi vam mogao biti prijatelj koji bi mogao platiti vaše hitne potrebe, primjerice kada vam se auto zaluta na cesti, ili vaša majka bude hospitalizirana, ili bilo kakve hitne situacije u kojima trebate novac, ali ne može se dobiti uobičajenim sredstvima.

Stavljamo vas u pravi proračun. Želite voditi detaljnu evidenciju svojih troškova? Kreditne kartice to mogu.

Sigurnost. U današnjem svijetu nošenje velikih količina gotovine postalo je problem. Ako se vaš novac izgubi, nema načina da ga vratite. U usporedbi s kreditnim karticama, novac se ne može vratiti ako je izgubljen ili ukraden. Ako vam se kartica, primjerice, pokvari ili izgubi ili vam je netko ukrade, uvijek možete zatražiti poništenje ili poništenje kreditne kartice. Imat ćete drugu karticu, novu koja će je zamijeniti za nekoliko dana.

Putujući. Ako ste pravi putnik, bilo po gradu ili zemlji, ili izvan SAD-a, relativno je lakše putovati s kreditnom karticom.

Kada se koriste odgovorno, kreditne kartice mogu poboljšati naš svakodnevni život. S karticama bi život mogao biti puno lakši.



Mike Stern

Jedan od vodećih gitarista srednje generacije, rođen je u Bostonu 1953. gdje je i pohađao Berklee College of Music. Početak