HEKLANJE

Usporedba poslovnih kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Kada govorimo o poslovnim kreditnim karticama, vjerojatno često čujete da je bolje kupovati i usporediti različite proizvode poslovnih kreditnih kartica. Možda ste se pitali što zapravo podrazumijeva uspoređivanje poslovnih kreditnih kartica. Zadatak usporedbe poslovnih kreditnih kartica uključuje ispitivanje svih čimbenika i značajki, a ne samo ponuđene kamatne stope ili prirode nagrada.

Razlog zbog kojeg postoji toliko mnogo vrsta poslovnih kreditnih kartica na tržištu – čak i unutar štale istog izdavatelja poslovne kreditne kartice – je taj što svaka od njih zadovoljava različite potrebe. Vaše posebne poslovne potrebe stoga će diktirati vrstu poslovne kreditne kartice za koju biste se trebali prijaviti.



Postoji niz etabliranih robnih marki poslovnih kreditnih kartica, od kojih svaka ima poseban paket pogodnosti koje mogu biti izrazito slične na neki način, ali ipak vidljivo različite u smislu svojih značajki.

One koji puno putuju mogle bi privući American Express poslovne kreditne kartice. Imajte na umu da morate imati dobru kreditnu ocjenu kada se prijavljujete za ovu marku poslovne kreditne kartice jer njihovi standardi za odobravanje poslovnih kreditnih kartica favoriziraju samo one s dobrom do izvrsnom kreditnom sposobnošću. U zamjenu dobivate pristup finom rasponu pogodnosti za putovanja od tvrtke koja se desetljećima brine za potrebe putnika.

Općenitije dostupne poslovne kreditne kartice su Visa i MasterCard, zbog činjenice da ih izdaje mnoštvo banaka članica. Ove se banke ozbiljno natječu za vaše poslovanje, pa ćete vjerojatno imati koristi od varijacija u stopama i nekoliko programa nagrađivanja. Druge marke poslovnih kreditnih kartica — Discover i Diners — možda nema toliko banaka koje ih izdaju, ali imaju atraktivne značajke za vlasnike poslovnih kreditnih kartica.

U proučavanju posebnih potreba vaše poslovne situacije, vjerojatno ćete htjeti pogledati poslovne kreditne kartice s nultom godišnjom kamatnom stopom za prijenos stanja ako dugujete nešto novca na svojim postojećim karticama. Gotovo sve poslovne kreditne kartice nude nulti APR za stanja prenesena s drugih poslovnih kreditnih kartica unutar određenog uvodnog razdoblja. To može trajati od 6 mjeseci do 13 mjeseci. Oni koji žele uštedjeti na kamatama vjerojatno bi bili skloni onim poslovnim kreditnim karticama koje nude duža početna razdoblja. Trebali biste uzeti u obzir važeći APR nakon što istekne uvodno razdoblje. Neki izdavatelji poslovnih kreditnih kartica mogu nametnuti viši APR od drugih.

Oni koji trebaju sniziti efektivne troškove kupnje, posebno za svakodnevne artikle kao što su benzin, uredski materijal, troškovi kurirske službe i slično, vjerojatno će preferirati one poslovne kreditne kartice s povoljnim nagradama i povratom novca. Postoje mnoge poslovne kreditne kartice koje nude 3 posto povrata gotovine na te kupnje, ali neke druge daju čak 5 posto. To bi moglo dovesti do značajnih ušteda. Ne zaboravite usporediti svoju procijenjenu uštedu od ovih poslovnih kreditnih kartica s povratom novca s godišnjim naknadama koje naplaćuje izdavatelj poslovne kreditne kartice: neke poslovne kreditne kartice s povratom novca mogu imati veće godišnje naknade od drugih.

Oni koji još uvijek pokušavaju uspostaviti (ili u nekim slučajevima, ponovno uspostaviti) kredit za svoje poslovanje trebali bi potražiti poslovne kreditne kartice koje služe onima s lošom kreditnom sposobnošću. Oni nude posebne uvjete koji vam omogućuju da obnovite svoj kredit. Ne zaboravite pokušati uspostaviti svoja kreditna izvješća s poslovnim kreditnim uredima, poput Dun & Bradstreeta.