HEKLANJE

Ušteda energije počinje kod kuće

TEMU APP 100 E KUPON

Dok se Amerikanci suočavaju s rastućim cijenama goriva, mnogi traže načine da uštede novac i energiju u svojim domovima.

Pritisak da se smanji potrošnja energije i troškovi nadahnjuju vlasnike kuća da izazovu važnost starih rješenja za grijanje i toplu vodu i razmotre druge isplative opcije, kao što je tehnologija zidnih bojlera.



Zidni kotlovi uobičajeni su u domovima diljem Europe u posljednja tri desetljeća, a sada se pojavljuju kao popularna alternativa za grijanje domova i poslovnih prostora u Sjevernoj Americi.

Baxi Luna zidni bojleri, na primjer, pomažu vlasnicima kuća diljem SAD-a da prepolove potrošnju goriva za grijanje i toplu vodu. Ovi kotlovi su potpuno modulirajući, što znači da pokreću na unaprijed postavljenom položaju visoke vatre i postupno smanjuju izlaz goriva dok se ne zadovolji potreba za grijanjem. U ovom trenutku kotao se automatski isključuje.

Proglašeni jednim od najtiših kotlova na tržištu, Baxi Luna kotlovi rade na propan ili prirodni plin. Nije veći od kuhinjskog elementa, bojler Baxi Luna može se ugraditi u ormar – štedeći dragocjeni životni prostor u domovima do 6000 četvornih stopa.

Kotao također čini poslovne zgrade učinkovitijima. Na primjer, ove je godine stručnjak za grijanje u Biddefordu, Maine, instalirao osam Baxi Luna visokoučinkovitih kondenzacijskih kotlova u Gradskoj vijećnici i Gradskom kazalištu. Ljudi koji žive u gradu očekuju da će novi sustav grijanja smanjiti potrošnju goriva za najmanje 50 posto i uštedjeti novac poreznih obveznika čak i u uvjetima rastućih troškova goriva.

Zidne kotlove Baxi Luna odobrili su American Gas Association i Canadian Standards Association. Potrošači se mogu utješiti certifikatom Energy Star kotlova (za energetsku učinkovitost) i oznakom H-Stamp (za radnu učinkovitost).

Ovi ekološki prihvatljivi proizvodi dovoljno su tihi za ugradnju u stražnji dio velikog ormara, čak iu glavnoj spavaćoj sobi. Idealni su za sustave podnog zračećeg grijanja i kompatibilni su sa svim vrstama uređaja za obradu zraka, zidnih ili podnih radijatora i prilagođenih zračećih aplikacija, kao što su grijani držači za ručnike ili otapanje snijega.