HEKLANJE

Uštedite novac čineći svoj dom energetski učinkovitim

TEMU APP 100 E KUPON

Uz porast cijena energije, važno je znati da postoje načini da smanjite račun za energiju, održite ukupnu udobnost svog doma i budete energetski učinkoviti.

Postoji još jedan veliki plus energetske učinkovitosti: pomažete okolišu. Korištenje manje energije znači manje onečišćenja zraka iz elektrana koje koriste naftu, ugljen ili prirodni plin. Onečišćenje iz ovih izvora može uzrokovati respiratorne bolesti, smog i kisele kiše te pridonijeti globalnim klimatskim promjenama.



Consumer Federation of America nudi ove savjete o tome kako biti ekološki prihvatljiv i uštedjeti energiju u svom domu.

Otprilike £6 milijardi godišnje gubi se jer korisnici kreditnih kartica ne razumiju kako njihova kreditna kartica funkcionira. Previše je ljudi zaslijepljeno najnovijim ponudama koje nude kartičarske kuće i na kraju plaćaju više nego što bi trebali, jednostavno zbog nedostatka bilo kakvog pravog razumijevanja o tome kako funkcionira uvodna ponuda koju su iskoristili.

Milijuni nas iskoristili su prednosti ovih ponuda, koje uključuju niske promotivne stope i onu omiljenu za izdavatelje kreditnih kartica (dok se nije vratila da ih progoni) ponude od 0% na prijenose stanja ili na kupnje i prijenose stanja, ali nedavno istraživanje je otkrilo da bi oni od nas koji ne razumiju funkcioniranje ovih poslova mogli platiti 200 funti dodatnih kamata.

Zašto mi se naplaćuju kamate?

Glavni razlog za to je što većina tvrtki koje izdaju kreditne kartice uvijek na prvo mjesto stavljaju plaćanja koja izvršite prema najjeftinijem dugu, a mnogi koriste poslove prijenosa stanja od 0%. Kada svoj postojeći dug prebacite s jednog zajmodavca na drugog kako biste uštedjeli na otplatama kamata, zajmodavac će prvi platiti ugovor o prijenosu salda, budući da je to dug s najnižom kamatnom stopom i sve nove kupnje na kartici će se povećati . Sve nove kupnje naplaćuju se po standardnoj APR-u.

Kako se to događa?

Dat ćemo vam primjer ovoga da vam bude malo jasnije, recimo da imate dug od £3,500 na svojoj kreditnoj kartici i sastoji se od stanja koje ste prenijeli od druge kartičarske kuće u vrijednosti od £2, 000, izvršili ste nove kupnje od £1,000, koristeći karticu na standardni način i podigli gotovinu s bankomata u iznosu od £500, s vraćanjem svoje kartice novac će se prvo staviti na prijenos stanja i nove kupnje a podizanja gotovine odmah će se teretiti za kamate, zbog čega biste mogli platiti £200 više za otplatu kamata.



Ranije u članku rekao sam da većina tvrtki koje se bave izdavanjem kreditnih kartica rade na ovaj način, što znači da postoje neke koje to ne čine, posebno uključene u one koje ne rade Nationwide i HSBC Black card, koje se prvo vraćaju na plaćanje najskupljeg duga, ostavljajući dug s nižom godišnjom kamatnom stopom neplaćenim do vremena kada se skuplji dug ne podmiri, što je pošteniji i manje lukavi način pripisivanja nečijih plaćanja njihovim dugovima, pri čemu drugi samo oduzimaju dobrobit dogovora koji su ponudili su te na prvom mjestu, dajući ti u jednu ruku i uzimajući je iz druge.

Što mogu učiniti da prestanem plaćati višak kamata?

Kad se bavite ovim poslovima, čitajte sitna slova, jer uvijek ima smisla gdje se nalazite kada su u pitanju vaše financije, jer će vam saznanje gdje ste u smislu otplate uštedjeti novac koji ste pokušavali uštedjeti u početku mjesto, iako je uvijek imati jasnu bilancu na kraju svakog mjeseca uvijek idealan scenarij, ali kao što svi znamo život i naše financije nisu uvijek tako jednostavni.