HEKLANJE

Vaša kreditna povijest: što se prijavljuje, a što ne

TEMU APP 100 E KUPON

Kreditno izvješće je dokument koji opisuje vaše financijsko stanje, posebno vašu kreditnu povijest. Tri nacionalne agencije za izvješćivanje, Experian, Trans Union i Equifax, rade neovisno pa je preporučljivo dobiti izvješća od sve tri radi točne slike.

Vrsta informacija



Kreditno izvješće sadrži osobne, financijske i javne informacije zajedno s nedavnim zahtjevima.

Kreditno izvješće pružit će osobne podatke poput vašeg punog imena, često korištenih nadimaka i pseudonima, datuma rođenja i broja socijalnog osiguranja. Također će otkriti vašu trenutnu i prošlu adresu, sadašnje i prošle poslove i, ako je primjenjivo, podatke o vašem supružniku.

Financijski podaci svih vaših računa s njihovim datumom otvaranja i kreditnim ograničenjem navedeni su u njemu. To mogu biti računi u bankama, tvrtkama za kreditne kartice, elektroenergetskim i telefonskim tvrtkama i slično. Također će detaljno opisati vaše zajmove kao što su hipoteke, studentski zajmovi i zajmovi na rate s relevantnim informacijama, kao što su obrazac plaćanja, kašnjenje u plaćanju, dugovi mlađi od sedam godina i tako dalje. Neki zapisi pojavit će se trajno. To su plaće iznad 75.000 USD, sve kreditne transakcije ili zahtjevi za kreditnu karticu ili osiguranje iznad 150.000 USD i neplaćena porezna prava.

Informacije iz javnih evidencija, posebno one s financijskim aspektom, uvijek će se pojavljivati. Obično se dobivaju od državnih i županijskih sudova. To će uključivati osude, uhićenja, optužbe i novčane presude. Mogu se pojaviti samo sedam godina. Međutim, prema saveznom zakonu, osude će se pojavljivati na neodređeno vrijeme. Ako ste proglasili bankrot, isti će se pojaviti na vašem kreditnom izvješću ne više od deset godina.

Određeni zapisi se ne pojavljuju. Evidencija duga starija od sedam godina i evidencija stečaja starija od deset godina ne mogu se navesti u kreditnom izvješću. Vaša dob, bračni status i rasa ne mogu se pojaviti ako to zatraži sadašnji ili budući poslodavac. Medicinska dokumentacija može se pojaviti samo uz vaše izričito dopuštenje. Podaci koji su izbrisani iz zapisa ne mogu se ponovno vratiti.

Stoga će kreditno izvješće pomoći osobi ili organizaciji da donese informiranu prosudbu prije ulaska u bilo kakvu transakciju ili posao s vama.

Blogovi

Za one od vas koji još nisu pokrenuli blog, nećete razumjeti. Nisi bio tamo čovječe! Samo isprobavanje jednog bloga će