HEKLANJE

Vaša mirovina… Hoće li to biti činjenica ili fikcija?

TEMU APP 100 E KUPON

Čuvajte svoje bankovne podatke na sigurnom
autora Tomasa Cullina

Čini se da računalo svakim danom postaje sve veći i veći dio naših života. Postoji dobar razlog za tu percepciju… istina je. Jedno specifično područje koje postaje nevjerojatno popularno je internetsko bankarstvo. Kupci ga vole jer je vrlo praktičan i odlično štedi vrijeme. Banke ga vole jer im automatizira velik broj funkcija i smanjuje režijske troškove.



Najvažnija briga svakoga tko se bavi internetskim bankarstvom trebala bi biti sigurnost. Stavljanje vaših osobnih podataka na internet može biti rizično, to se ne može poreći. Prijevara i krađa identiteta postali su veliki problemi u moderno doba. Postoji bezbroj hakera i lopova u kibernetičkom prostoru koji samo čekaju da napadnu nevine ljude. Vrebaju u dubokim prostorima interneta samo čekajući neke vaše privatne podatke koje mogu ukrasti.

Na našu sreću, financijske institucije u svijetu vrlo su svjesne ovog problema i agresivno rade na njegovom suzbijanju. Bilo je vremena kada je glavna sigurnosna briga banke bila hoće li biti opljačkana ili ne. Mislim da smo svi gledali stare filmove o Bonnie & Clyde, Johnu Dillingeru i sličnim… da i ne govorimo o smionim pljačkama vlakova divljeg zapada. Sada se banke suočavaju s novim i mnogo smrtonosnijim izazovom nego ikad prije, a umjesto nošenja maske i upotrebe pištolja, negativci su sada nevidljivi i koriste se tipkovnicama. Do informacija mogu doći iz sigurnosti svojih domova i stanova. Pa čak iu lokalnom kafiću putem bežičnih veza.

Krađa identiteta sada je postala toliko raširena da lopovi preturaju po smeću kako bi došli do bilo kakve informacije koju mogu iskoristiti za krađu od svojih žrtava koje ništa ne sumnjaju. S tim u vezi, postoje neki jednostavni, zdravorazumski pristupi koji će ići uz osiguranje osobnih bankovnih podataka.

1. Ne dijelite svoje lozinke ni s kim i pobrinite se da je, ako je napišete gotovo, stavite na sigurno mjesto gdje samo vi znate gdje je.

2. Držite važne dokumente zaključane u sefu ili sefu.

3. Isjeckajte dokumente koji vam više nisu potrebni i upotrijebite sjeckalicu s križnim rezom.

4. Ako bankujete online, provjerite koristi li vaša banka sigurnu, šifriranu stranicu (u redu je pitati koje sigurnosne značajke koriste). Provjerite koriste li https u adresi i trebali biste vidjeti simbol lokota u donjem desnom kutu preglednika.



5. Kada koristite bankomat, pazite da nitko ne vidi kodove koje unosite.

Ovo su samo neke od stvari koje se mogu učiniti kako bi bankovni podaci bili sigurni i kako bi se izbjegli mogući zločini protiv vas. Iako se mnogi od ovih prijedloga čine očito očitima, često se uzimaju zdravo za gotovo ili se jednostavno ignoriraju. U ovim trenucima kriminalci su najbolji. Pojedinci koji postaju nemarni i samozadovoljni upravo su ono što kriminalci traže. Nemojte se smatrati nemarnima!

Možete kopirati ovaj članak i postaviti ga na svoju vlastitu web stranicu, sve dok ga ne promijenite i ne uključite ovaj okvir s resursima uključujući živu poveznicu na stranicu sa savjetima za popravak kredita.



Najjači oblik aloe vere

Na današnjem tržištu postoje mnogi oblici dodataka aloe vere, uključujući tablete, tekućinu, sok aloe i liofilizirane topive prahove. Ako dobro