HEKLANJE

Vodič za sastavljače e-knjiga

TEMU APP 100 E KUPON

Zakoni o uvozu i izvozu kombinacija su raznih međunarodnih i nacionalnih zakona koji se koriste za kontrolu prekogranične trgovine proizvodima i uslugama. Različite zemlje nameću različite uvozne i izvozne zakone i propise koji su osmišljeni kako bi zaštitili njihovu gospodarsku situaciju i okoliš kao i ljudsko zdravlje.

S obzirom na to da međunarodna trgovina uključuje propise koje nameće toliko različitih zemalja, daleko je izazovnija od bilo koje domaće ili nacionalne poslovne operacije. Neke od složenosti s kojima se susreće u međunarodnoj trgovini uključuju pitanja zakonitosti, dokumentacije, licenciranja, financija, vlasničkih prava, vladinih propisa i komunikacije. Budući da je naglasak na svijesti o terorizmu sve veći, jednako je važno biti u tijeku s novim zakonima koji se neprestano mijenjaju kad i kada se donose.



Za svaku trgovinu koja prelazi propisanu granicu, koja je različita u različitim zemljama, potrebna je službena deklaracija. Pogrešne deklaracije stvarne vrijednosti i težine robe kako bi se privukla niža vrijednost carine smatraju se nezakonitim i trgovčeve međunarodne trgovinske povlastice mogu biti opozvane ili suspendirane.

Kršenje zakona o uvozu i izvozu, bilo svjesno ili nesvjesno, ozbiljan je prekršaj i vjerojatno će povući kaznu, koja u većini zemalja može uključivati zatvorsku kaznu. Ozbiljni prijestupi uključuju trgovinu drogama, ugroženim divljim vrstama, otrovnim tvarima i opasnim materijalima.

Uvoz i izvoz divljih vrsta

Uvoz i izvoz vrsta divljih životinja podliježu strogim stranim zakonima i propisima o divljim životinjama diljem svijeta. Gotovo sve zemlje zabranjuju trgovinu ugroženim i ugroženim vrstama, morskim sisavcima, pticama selicama i svim opasnim ili štetnim vrstama. Svi trgovci divljim životinjama trebaju posebnu dozvolu, koja bi trebala biti važeća. U Sjedinjenim Državama propisi o izvozu/uvozu divljih životinja uključeni su u savezne zakone koji su osmišljeni za zaštitu divljih životinja, uključujući Zakon o ugroženim vrstama, Zakon o zaštiti morskih sisavaca, Zakon o pticama selicama, Zakon o očuvanju divljih ptica i druge.