HEKLANJE

Volim konac za zube – stomatolozi vole konac za zube, a zašto biste i vi trebali!

TEMU APP 100 E KUPON

Svaki put kad odem kod zubara na godišnje čišćenje čujem istu stvar. “Trebate čistiti koncem samo one koje želite zadržati” Mislim da je to šala industrije i svi je koriste. Ipak, postoji nešto vrlo važno u izjavi. Vidite, ja sam tip koji jednostavno voli čistiti zube koncem. U autu, doma uz televiziju i naravno svaku večer nakon dobrog i temeljitog četkanja.

Ako niste zaljubljeni u konac za zube, onda vjerojatno ne shvaćate ne samo koliko je važan za dobru oralnu higijenu, već ni koliko izvrsno čini vaše zube. Zamislite zube poput kutija naslaganih jedna naspram druge. Dvije strane se pokazuju dok su dvije strane jedna protiv druge. Sada zamislite koliko četkica za zube može očistiti te dvije strane vaših zuba koje su jedna naspram druge. Ne puno, zar ne?



Samo četkanje jednostavno nije dovoljno da dopre do plaka s unutarnje površine između zuba. Interproksimalna područja ili mjesta između vaših zubi i ispod linije desni dva su mjesta do kojih četkica za zube jednostavno ne može doprijeti i stare čestice hrane zapinju, postajući savršeno okruženje za rast plaka. To su mjesta gdje se također može razviti karijes. Nakon što se plak stvrdne, potrebno ga je ukloniti tijekom redovitog posjeta stomatologu o kojem sam vam govorio gore. Svakodnevno čišćenje zubnim koncem, međutim, čisti naslagu prije nego potpuno očvrsne, održavajući zube boljim i zdravijim te uklanjajući glavni uzrok lošeg zadaha.

Drumroll molim…… Dakle, unesite zubni konac i čin čišćenja koncem. Zubni konac izgleda jednostavno kao konac, obično izrađen od anorganskog materijala kao što je najlon. Zubni konac dolazi u velikom izboru oblika i veličina uključujući voštani, nevoštani, ravni, okrugli i teksturirani, sa sodom bikarbonom, s fluoridom, pa čak i s vlastitim držačima za zubni konac. Ovi artikli se mogu naći u drogerijama, trgovinama mješovitom robom ili u trgovinama medicinske opreme.

Dakle, kada koristite zubni konac, pronađite onaj koji vam se sviđa. Moj osobni favorit je vosak s okusom mente. Čovječe, jednostavno ne možete nadmašiti jednostavnost upotrebe i okus mente. U svakom slučaju…. Konac za zube dolazi u roli u plastičnoj posudici. Skinite nekoliko stopa konca. Hej, jeftino je i puno olakšava posao.

Zatim omotajte jedan kraj oko kažiprsta nekoliko puta. Trik je u tome da ga namotate toliko da možete povući dugi kraj i da vam neće skliznuti s prsta. Sada uhvatite dugi kraj, omotajte ga jednom ili dvaput oko drugog kažiprsta ostavljajući oko 1-2 inča konca između oba prsta i pripremite se za prekrasno iskustvo.

Jednostavno otvorite usta, stavite jedan prst na komad konca od 1-2 inča i gurnite između dva zuba. Kad tek počinjete, koristite sve zube koje vam je udobno dohvatiti. Sada kada je konac između vaših zuba, koristite ga kao malu četkicu i povucite ga uz jedan zub i pomičite ga gore-dolje između zuba, a zatim učinite drugu površinu zuba.

Na kraju izvucite konac za zube između ta dva zuba. Trebali biste osjetiti lagano povlačenje i pucketanje dok se konac oslobađa između dva zuba. Ponekad s dobrim nakupljanjem plaka, ovaj škljocaj će osloboditi male komadiće bijelog kao šlag. Ovo je dobro.

Zatim omotajte još dva inča konca oko kažiprsta, ponovno uhvatite dugi kraj s još jedan ili dva centimetra čistog konca za zube i spremni ste za sljedeće zube. Ponovite s još dva zuba dok ne obiđete i očistite između svih. osobno, mogu napraviti nekoliko zubi prije nego trebam “osvježiti” konac. Čišćenje koncem čini vaša usta čistim i svježim bez potrebe za umjetnim osvježivačima daha.



Ako se pravilno radi sa zdravim zubima i desnima, čišćenje koncem neće samo po sebi uzrokovati krvarenje usta ili desni. Međutim, može doći do krvarenja ako slučajno jako gurnete konac u desni. Bez brige, brzo ispiranje hladnom vodom obično će sve riješiti.

Još jedno upozorenje. Čišćenje koncem može izazvati ovisnost