HEKLANJE

Zaradite dodatni novac sudjelovanjem u anketama

Upravo sam čuo za još jedan način zarade malo dodatnog novca. To je sudjelovanje u različitim anketama za niz tvrtki koje žele saznati više o svojim kupcima ili potencijalnim kupcima. Možda mislite kao i ja da ovo teško da bi bilo vrijedno vašeg vremena ili truda, no možda ćete se iznenaditi kada shvatite koliko su te tvrtke spremne platiti.

Prije nekoliko dana prijatelj mojih pastorki došao je u našu kuću igrati se. Oboje imaju dvanaest godina i poznaju se još iz osnovne škole. Ova je prijateljica također svratila kod nas na večeru i dok je sjedila za stolom, jedući svoju hranu, započela je prilično zanimljiv razgovor. Pitala je moju pokćerku bi li bila zainteresirana pridružiti joj se kako bi sudjelovala u anketi koja bi se bavila temom dječjeg bankarstva.



Počeo sam pitati tu djevojku, koja se zove Emma, što bi bilo uključeno. Emma je odgovorila da će jedna gospođa u subotu ujutro ići do njezine kuće i postavljati joj niz pitanja o bankarstvu, na primjer kod koga bankari i koliko novca pokušava uštedjeti kao dvanaestogodišnjakinja. Nastavila je da će sastanak trajati oko sat i pol za što će biti plaćena 20 funti. Ako bi zatim također vodila obrazac dnevnika tjedan dana, tada bi dobila još 10 funti.

Moja pokćerka se odjednom jako zainteresirala i pitala me hoće li i ona moći ići, rekao sam joj da može.

Emma je tada rekla našoj obitelji da je redovito sudjelovala u tim anketama i da ju je s idejom upoznao prijatelj njezine majke. Izjavila je da je u prosjeku zarađivala oko £100 mjesečno sudjelovanjem i ispunjavanjem ovih anketa, što nije loše za dvanaestogodišnjaka. Našalio sam se pitajući je mogu li i ja ići okolo u subotu. Emma mi je odgovorila da je ova anketa namijenjena samo školarcima, ali da njezini roditelji redovito sudjeluju iu drugim anketama te da će me obavijestiti kada će biti iduća.

Stigla je subota i odveo sam svoju pastorku u Emminu kuću. Počeo sam razgovarati s njezinim roditeljima dok sam čekao da sastanak završi. Njezini roditelji tada su mi pričali o vlastitim iskustvima popunjavanja različitih anketa i izjavili da, iako se ne radi o velikom novcu, to je puno za ono što morate učiniti. Također su rekli da im je pomoglo platiti brojne račune svaki mjesec.

Moja pokćerka je stvarno uživala u sastanku i izašla je poljubivši svojih £20. Bolje je od pranja auta, rekla mi je s velikim osmijehom na licu.