HEKLANJE

Vrste kreditnih kartica

TEMU APP 100 E KUPON

Različite vrste kreditnih kartica su: –

Debitne kartice



Debitna kartica nije baš kreditna kartica. Kada se vaša debitna kartica zamijeni, ona na vašem računu provjerava ima li dovoljno sredstava za transakciju. Ako da, tada se novac skida s vašeg računa. Iako vam debitna kartica ne daje mogućnost kasnijeg plaćanja, ona vam omogućuje kupnju bez nošenja gotovine. Također, ovu karticu možete koristiti i na bankomatima.

Kartice za plaćanje

Charge kartice spadaju u kategoriju kreditnih kartica, no jedina je razlika u tome što na kraju svakog mjeseca morate podmiriti cijelo stanje. Budući da vam ne dopušta prijenos vašeg salda, daje vam vrlo visoko ograničenje potrošnje ili ga možda uopće nema.

Pohranite kartice

To su kartice koje izdaju samoposluge i trgovački centri za korištenje u svojim poslovnim prostorima. Dobivate bonuse poput popusta i bodova koji se kasnije mogu iskoristiti.

Kartice afiniteta

Ove kartice nude banke u suradnji sa zrakoplovnim tvrtkama, automobilskim tvrtkama i hotelima. Korištenjem ovih kartica dobivate milje letenja i bodove koji se mogu pohraniti i kasnije iskoristiti.



Neosigurane kreditne kartice/revolving kartice

Ove kartice vam omogućuju da platite minimalno dugovanje od 2 do 4 % i prenesete preostali iznos u sljedeći mjesec. Ako očistite cijeli saldo i kasnije obavite neke kupnje, neće vam biti naplaćene kamate na te kupnje do početka sljedećeg ciklusa naplate. Ovo razdoblje bez kamata naziva se vašim razdobljem počeka. Ako imate ostatak za platiti, tada sve naredne kupnje povlače kamatnu stopu prema APR-u (godišnja postotna stopa).

Zaštićena kreditna kartica



Ova kartica od vas traži da imate štedni račun s određenim stanjem na njemu. Ovo služi kao kolateral u slučaju neplaćanja. Ovo je dobar način za popravak loših kreditnih izvješća. Provjerite je li izdavatelj izvješća kreditnim uredima i ne spominje li osigurani aspekt. Također treba razmotriti povezane naknade.

Konsolidirajte kreditnu karticu

Ako imate više od jedne kreditne kartice sa stanjem, možete ih kombinirati u jednu konsolidiranu kreditnu karticu. Davatelj kartice otplaćuje sva stanja na prethodnim karticama i za to naplaćuje naknade i kamate. Ta se stanja zatim prebacuju na novu konsolidiranu karticu. To se zove prijenos stanja kreditne kartice.



 

Bolje fotografije nego ništa

Fotografije u dizajnu je poput stavljanja života u njih. Bez fotografija, dizajn bi izgledao bljutav i dosadan onima koji ih

Krema protiv bora Deception!

Novi kozmetički proizvod čini bore gotovo nevidljivima golom oku! Pogledajte ovaj nedavni isječak ABC Newsa i uvjerite se sami u