HEKLANJE

Za i protiv trgovina kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Godine 1958. lanac robnih kuća sa sjedištem u malom predgrađu Dallasa u Teksasu izdao je kreditnu karticu koja je korisnicima omogućila veliki popust na proizvode kupljene u njihovim trgovinama korištenjem kartice. Otkako je JC Penney pokrenuo taj trend, mnogi drugi lanci robnih kuća su ga slijedili, shvativši potencijalnu dobit od ovoga.

Uz popuste do 15%, kreditnim karticama u trgovini teško je odoljeti. To posebno može biti istinito tijekom blagdana kao što je Božić kada popusti mogu značiti puno ušteda zbog velike količine kupnje. Međutim, kao i kod većine kreditnih kartica, morate pročitati sitna slova i odvagnuti prednosti i nedostatke prije nego što se odlučite za kreditnu karticu za trgovinu.



Nedostaci dobivanja kreditnih kartica u trgovini

Najveći nedostatak kreditnih kartica u trgovini bio bi njihov pretjeran APR. Oni mogu doseći čak i do viših tinejdžerskih godina. Za neke ljude to jednostavno nije vrijedno toga. Ako svaki mjesec propuštate otplatu duga na kartici, zaboravite na kreditne kartice u trgovini.

Još jedan nedostatak bio bi učinak otvorenih kreditnih linija na vašu kreditnu ocjenu. Uz sve primamljive popuste, lako se zanijeti trošenjem i završiti s hrpom dugova.

Prednosti dobivanja kreditnih kartica u trgovini

Za razliku od običnih kreditnih kartica, kreditne kartice za trgovinu puno je lakše prijaviti. To može učiniti kreditne kartice trgovina korisnim u uspostavljanju dobre kreditne povijesti. Niže granice potrošnje također znače da je daleko manja vjerojatnost da ćete se zanijeti trošenjem.

S karticama robnih kuća ponekad možete dobiti opciju financiranja za veće kupnje kao što su kućanski aparati, namještaj ili elektronika. Neke trgovine svojim kupcima nude mogućnost plaćanja takve kupnje na rate od 6 do 12 mjeseci s malo ili bez kamata. Međutim, začkoljica je u tome što neizvršena plaćanja mogu rezultirati duljim razdobljem otplate gdje se kamate počinju primjenjivati nakon tog razdoblja.

Baš kao i njihove obične kopije, kreditne kartice izdane u trgovinama dolaze sa svim vrstama programa nagrađivanja koje možete iskoristiti. Osim toga, većina trgovina ima akciju ‘posebne štednje’ u kojoj se tijekom određenih razdoblja nude veći popusti isključivo za vlasnike kartica.



Nova prva linija obrane

Pljačkaš je zgrabio ženinu torbicu, gurnuo je uz njezin auto i pobjegao… ravno u golf vozilo koje je vozila policija