HEKLANJE

Zapaljuje li vam brijanje pazuhe?

TEMU APP 100 E KUPON

Osim ako ne živite u Francuskoj ili nekoj drugoj stranoj zemlji, gdje je prihvaćeno da žene ne briju pazuhe, nekako je neizgovoreno pravilo da kada imate dlake u pazuhu, morate ih početi brijati.

Barem u zapadnim društvima, žene se smatraju neotesanim ili čak neurednim/nečistim ako ne briju pazuhe.



Razmislite samo o vrsti negativnog tiska koje dobiva svaka žena poznata u medijima ako/kada se otkrije da ne brije pazuhe. Sjećate se one snimke Julije Roberts s podignutom rukom otkrivajući čuperak tamne kose? Bez obzira koliko mi obožavali Juliju – Na nekoj razini, ovo je narušilo njen “čist” imidž.

Možda se ne slažete s ovim i možda ćete čak biti opravdani da prihvatite izuzetak od društva koje diktira kako izgledate, ali istina ostaje da ste, ako ne brijete pazuhe, pomalo izopćenik.

Ne znam za vas, ali ja vjerujem da postoje puno važnija pitanja kojima se treba pozabaviti, poput prestanka korištenja životinja za testiranje kozmetičkih proizvoda, zaštite djece od zlostavljanja, sprječavanja svih vrsta obiteljskog nasilja, bolje skrbi za naše starije sugrađane. , sve do čišćenja i očuvanja našeg planeta, da spomenemo samo neke… To je mnogo važnije od toga moram li ili ne moram brijati pazuhe.

Imam dobrog prijatelja koji me često podsjeća: “Biraj svoje bitke mudro”. Što znači da svi trebamo odlučiti koja su pitanja zaista dovoljno važna za borbu. Iskreno govoreći, ne brijanje pazuha nije jedno od njih.

Politiku na stranu – ostaje da je brijanje pazuha “nužno zlo”, ako hoćete, života u ovom privilegiranom društvu.

Dakle – postavlja se pitanje, koji je najbolji način za uklanjanje dlaka s pazuha?

Nisam čuo da se ženama preporučuje depilacija za uklanjanje dlačica ispod pazuha. Vjerojatno zato što su kemikalije prejake za ovu osjetljivu kožu i kruže glasine da se te kemikalije mogu lako apsorbirati na ovom području.



Niti sam čuo da žene depiliraju dlake ispod pazuha. I iskreno, moram reći da ne znam zašto ne. Vjerojatno postoji mnoštvo žena koje to rade, samo nisam naišao na nikakve informacije o tome u svom istraživanju.

To nas vraća na brijanje pazuha.

I dok to zvuči dovoljno jednostavno, kao i kod većine stvari, postoji caka.



Zove se mokra britva. Alat za brijanje koji sam upoznao kad je došlo vrijeme da počnem brijati pazuhe.

Nažalost, nitko me nije uputio kako pravilno početi brijati pazuhe mokrim brijačem, tako da sam veći dio života samo trpjela vatru pod pazuhom prvih nekoliko dana nakon brijanja.

Jednu stvar ne razumijem – u svojim sam istraživanjima vidio da se više puta sugerira da možete koristiti bijeli dezodorans u stiku za smanjenje ogrebotina na koži nakon brijanja. Da baš –



To je dobro poznata činjenica, (i zdrav razum bi vam to trebao reći), a ako ništa drugo ne pomaže – samo pročitajte poleđinu bilo kojeg dezodoransa… Zadnja stvar koju želite učiniti nakon “struganja” vaše neobrađene kože britvicom je primijeniti jaku tvar na bazi kemikalija.

Zdravo …

Umjesto toga, samo pospite pazuhe puderom bez talka ili možda malo kukuruznog škroba. Oba sjajno djeluju na djetetovu stražnjicu kako bi spriječili osip od pelena, tako da znate da će djelovati na gašenje požara brijanja vaših pazuha.

Još bolje – možete malo istražiti i saznati o novijim, sigurnijim alatima za brijanje koji će vam pomoći da prestanete paliti vatru dok brijete pazuhe.

Godinama nisam palio od brijanja pazuha. I da vam kažem – kakvo olakšanje.

Proračun za budućnost

Jeste li sjeli i stvarno razmislili o svojoj financijskoj budućnosti? Znam da su ljudi ovih dana zauzeti i mislite “pa

Poduzetnička Amerika

Rastući trend u Americi je stvaranje posla. Kućna radinost se pojavljuje posvuda. Od franšiznih trgovaca do pokretanja novog posla, Amerikanci