HEKLANJE

Zašto biste trebali izbjegavati plaćanje poreza na dohodak kreditnom karticom

TEMU APP 100 E KUPON

Svi se slažemo da je kreditna kartica vrlo povoljna. Zato vam Porezna uprava dopušta plaćanje poreza putem nje. Kako bi zasladili posao, kartičarske kuće nude nagrade u obliku milja za česte putnike. Tako da možete dobiti i besplatnu zrakoplovnu kartu. Ali čekaj, je li to zgodno i za tvoj džep? Nažalost, odgovor je ne.

Nedostaci



Porezna uprava ovlastila je tvrtke treće strane za obradu plaćanja vašim kreditnim karticama. Međutim, vi, porezni obveznici, to morate platiti. Dakle, svaki put kada koristite svoju kreditnu karticu za plaćanje poreza, morate platiti i naknadu koja obično iznosi oko 2,49 % vašeg poreza. Dakle, ako plaćate 18.000 USD poreza, plaćate i dodatnu naknadu od oko 450 USD. Sada dodajte naknadu koju naplaćuju kreditne kartice Travel Rewards i možete ispustiti drugo slovo od riječi ‘besplatno’ kao u besplatnoj zrakoplovnoj karti.

Ako ste zaduženi, zadnja stvar koju želite je još duga. Godišnje kamate su prilično visoke, čak idu i do 30%. Mogli biste provesti ostatak života plaćajući ‘pogodnost’ od 18450 dolara. Ako ste zaduženi s mnogo kreditnih kartica, taj dodatni dug može dovesti do bankrota. Ali ni to vas ne može spasiti. Prema zakonu, i dalje morate plaćati poreze zajedno s drugim plaćanjima poput alimentacije ili alimentacije.

Iz tih razloga potrošačke agencije poput Udruge neovisnih agencija za savjetovanje potrošačkih kredita (AICCA) predlažu alternativne načine plaćanja poreza na dohodak. Mogli biste uložiti novac u svoj štedni račun ili uzeti kredit po nižoj kamatnoj stopi.

Postoje samo dva uvjeta pod kojima ova transakcija izgleda dobro. Plaćate Poreznoj upravi svojom kreditnom karticom i istovremeno plaćate i tvrtki koja je izdala kreditnu karticu. Na taj način izbjegavate plaćanje kamata, ako vam je za utjehu. Drugi uvjet je da ako vam je nemoguće ispuniti rok porezne uprave. Dok Porezna uprava može odmah zgrabiti većinu vaše imovine, tvrtka koja vam je izdala kreditnu karticu ne može. Dok je slučaj na sudu, možete jednostavno dobiti na lutriji ili naslijediti neočekivani prihod!

Samo da budem

Kad sam bila mala, 8. mart je bio čvrsto povezan s danom moje majke i baka. Profesionalni praznik, poput Dana