HEKLANJE

Zatvoreni postupak operacije nosa

TEMU APP 100 E KUPON

Iako je istina da je operacija nosa jedan od najčešćih oblika plastične kirurgije, postoji više od jednog postupka. Ovo nas dovodi do teme zatvorene operacije nosa.

Zatvoreni postupak operacije nosa



Prilikom odabira plastične kirurgije važno je unaprijed imati sve informacije i mogućnosti za svoju vrstu zahvata. Ovo je posebno važno kod operacije nosa. Operacija nosa je postupak u kojem kirurg oblikuje ili oblikuje nos u željeni položaj. U izvođenju operacije nosa, kirurzi imaju dva izbora kako postupiti: otvoreni ili zatvoreni nos.

Operacija otvorenog nosa daleko je najčešća tehnika koja se koristi za kozmetičko (i medicinski) ispravljanje problema s nosom. Kod operacije otvorenog nosa pravi se mali rez u kolumeli, koja je mali stupac kože koji odvaja nosnice. Kada se napravi ovaj rez, kirurg može podići kožu s nosa otkrivajući svo tkivo ispod njega, uključujući hrskavicu. Kirurzi smatraju da je s tim lakše raditi nego s operacijom zatvorenog nosa, budući da lakše mogu vidjeti sve nosne strukture. Također mogu raditi na hrskavici vrha nosa u njenom prirodnom položaju, što olakšava uvid u konačni rezultat operacije. Najveći nedostatak ove operacije je mali ožiljak koji ostaje na vanjskoj strani nosa u kolumeli, iako kod većine ljudi zaraste do neprimjetne veličine.

S druge strane, zatvorena operacija nosa ne ostavlja vanjske ožiljke. Svi rezovi napravljeni kod zatvorene operacije nosa odvijaju se iznutra kroz druge otvore u nosu, a neki smatraju da brže zacjeljuju. Operacija zatvorenog nosa bolja je za operaciju nosa koja zahtijeva manje opsežnog oblikovanja i rada od nekoga tko bi trebao operirati otvoreni nos. Ne preporučuje se za opsežne rekonstrukcije ili operacije koje zahtijevaju puno rada na hrskavici na vrhu nosa. Dvije najveće prednosti zatvorenih operacija nosa su nedostatak ožiljaka i obično kraće vrijeme operacije.

Samo će vaš certificirani plastični kirurg sa sigurnošću znati je li operacija otvorenog ili zatvorenog nosa prava operacija za vaše potrebe nosa. Obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom i pažljivo odvagnite mogućnosti prije nego što odaberete vrstu operacije nosa. Ako ste se odlučili za operaciju zatvorenog nosa i vaš kirurg smatra da to nije pravo za vas, drugo mišljenje uvijek je dobra opcija. Samo budite sigurni da ste potpuno zadovoljni svojim izborom prije nego što nastavite.

Kreditne i debitne kartice

Kreditne i debitne kartice znatno su povećale kupovnu moć potrošača. U prošlosti su banke vikendom bile zatvorene i za kupnju