HEKLANJE

Želite poboljšati svoj kreditni rezultat

TEMU APP 100 E KUPON

Svi se jako trudimo povećati svoj kreditni rezultat. Modeli kreditnog bodovanja složeni su i često se razlikuju među različitim vjerovnicima i za različite vrste kredita.

Čak i jedan čimbenik može promijeniti vašu kreditnu ocjenu, ali poboljšanje vaše kreditne sposobnosti općenito ovisi o tome kako se taj faktor odnosi na vaše razmatranje u modelu. Samo vjerovnik može objasniti koji faktor može poboljšati vaš rezultat prema određenom modelu koji se koristi za procjenu vašeg kreditnog rezultata.



Vaši modeli kreditnog bodovanja općenito procjenjuju sljedeće vrste informacija u vašem kreditnom izvješću.

1) Vaša povijest plaćanja obično je značajan faktor. Jeste li platili svoje račune na vrijeme? Vjerojatno je da će ako kasnite s plaćanjem računa, bilo koji račun upućen na naplatu ili je proglašen bankrotom, ako se ta povijest odrazi na vaše kreditno izvješće, to negativno utjecati na vašu kreditnu ocjenu.

2) Mnogi kreditni bodovi procjenjuju iznos dugova koje imate u usporedbi s vašim kreditnim ograničenjima. Koliki je vaš nepodmireni dug? Ako je vaš nepodmireni dug blizu vašeg kreditnog ograničenja, to će vjerojatno negativno utjecati na vašu kreditnu ocjenu.

3) Mnogi modeli uzimaju u obzir duljinu vaše kreditne evidencije. Koliko je duga vaša kreditna povijest? Vaša kreditna povijest trebala bi biti dovoljna, u slučaju da je nedovoljna to će utjecati na vašu kreditnu ocjenu. Ali to se može nadoknaditi drugim čimbenicima poput pravodobnog plaćanja i niskog stanja.

4) Ako ste se nedavno prijavili za previše novih računa, što će utjecati na vaše kreditno izvješće jer mnogi modeli razmatraju jeste li se nedavno prijavili za novi račun? No, ne računaju se svi upiti.

5) Broj kreditnih kartica može utjecati na vaš kreditni rezultat. Iako je općenito dobro imati otvorene kreditne račune, broj i koje vrste kreditnih kartica imate mogu utjecati na vaš kreditni rezultat.

Model kreditnog bodovanja može se temeljiti na više od informacija na vašem kreditnom izvješću. Kako biste poboljšali svoj kreditni rezultat, samo se usredotočite na plaćanje računa s vremenskim okvirom, plaćanjem nepodmirenog duga i ne preuzimanjem novih dugova. To će vam pomoći da značajno poboljšate svoj kreditni rezultat.



Anna Josephs je slobodna novinarka s dugogodišnjim iskustvom u pisanju članaka i priopćenja za javnost o raznim temama poput zdravlja kućnih ljubimaca, automobila i društvenih pitanja. Također ima veliki interes za poeziju i slikarstvo, pa voli pisati i o tim temama.

Bolesti lukovica

Plamenjača luka Plamenjača luka iznimno je opasna bolest koja u kišovitom proljeću može prepoloviti urod. Napada luk, poriluk i češnjak.

NAJTEŽI I NAJDUŽI

Najteži kukci Najteži kukci na svijetu su bube iz obitelji Scarabaeidea koje žive u ekvatorijalnoj Africi. Najveći su Goliathus regius,