HEKLANJE

Zdravstveni turizam

TEMU APP 100 E KUPON

Najstariji, jako specifičan oblik turizma je Zdravstveni turizam. U njemu se stručno i kontrolirano koriste prirodni ljekoviti preparati i fizikalne terapije I sve to u cilju očuvanja i poboljšanja zdravlja. Osnove u zdravstvenom turizmu koje se koriste su prirodni lijekovi koji mogu biti morskih, topličkih i klimatski. Svima je jako poznato da suvremeni način života koji živimo pod stresom i zagađenjima jako utječe na kvalitetu našeg življenja. Zbog toga zdravstveni turizam ima sve značajniju ulogu u revitalizaciji psiho fizičkih sposobnosti čovjeka. U lječilištima koji vam se nude biti ćete usredotočeni na uravnoteženu prehranu, biti čete pošteđeni buke i zagađenog zraka, imate čete redovne tjelovježbe kao i društveni i duhovni program.
Zdravstveni turizam u svojoj ponudi ima Topličke činitelje u koje spadaju peloidi ili ljekovita blata, naftalin, klima, termo mineralne vode, kvaliteta zraka, šetnice, sunčevo zračenje. Klimatske ljekovite činitelje u koje se ubraja sama promjena klimatskog mjesta kao i kvaliteta zraka, sunčevo zračenje kao i povoljan učinak koje imaju klimatski uvjeti i elementi karakteristični za neko područje. U Morske ljekovite činitelje ubrajamo morsku vodu i alge, biljni pokrov, solarni peloid, pijesak, kvaliteta zraka, klima. Talasoterapija se provodi pod nadzorom stručnih osoba koji primjenjuju terapijsko djelovanje mora i primorja. Nakon tri do dvadeset dana počinje se javljati reakcija organizma na stres koji je izazvan lijekovima morskih činitelja ili poznatija kao talasoreakcija.
U Hrvatskoj postoje mnogobrojna lječilišta a neka od poznatijih su Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu, Thalassotherapia, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Crikvenici, Biokovka, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Makarskoj, Thalassotherapia, specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, bolesti srca, pluća i reumatizam u Opatiji, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju u Varaždinskim Toplicama, Lječilište za bolesti dišnih organa i kože u Velom Lošinju. Hrvatska vam nudi još veliki broj destinacija na kojima možete uživati, opustiti se i svaki dio vašeg tijela će doživjeti obnovu i relaksaciju.

Odabrala sam ljubav umjesto rata.

Njega, a ne eksploatacija. Nježnost, pažljivost, draža grubost. Suludo mi je gledati neke veze u obiteljima. Gdje muškarci namjerno stvaraju