HEKLANJE

Koje su prednosti artičoke, kako je jesti? Ovdje su zdravstvene prednosti artičoke

Artičoka je jedno od povrća koje se ističe kao zdrava hrana proljeća . Iako se konzumira mesnati dio zdjelice pod nazivom “srce artičoke” skriven između zelenih listova, njezini listovi također su izvor zacjeljivanja. Pa koje su prednosti artičoke , kako je treba konzumirati? Evo zdravstvenih blagodati artičoke …
Artičoka pogodna za jetru, poznata i kao kangar, kenger, cynar; Pruža podršku u našoj zaštiti od mnogih bolesti od srca do raka. Dolazi i kao prijatelj zdrave prehrane. Konzumacijom lišća artičoke možete ojačati imunitet vitaminima A, C, B, D i E. Iako je artičoka povrće proljetno-ljetnog razdoblja, može se jesti u svim godišnjim dobima sa svježinom i okusom prvog dana, pod uvjetom da su mu osigurani odgovarajući uvjeti skladištenja. Međutim, zbog udjela kalija i dehidrirajućeg učinka, osobe s bubrežnom bolešću trebaju ga kontrolirano konzumirati. Specijalistica za prehranu i prehranu Hazal Çobanoğlu govorila je o blagodatima artičoke za naše zdravlje i uvjetima skladištenja kako bi se koristilo i ovo povrće od proljeća u zimi, te dala važna upozorenja i prijedloge.
Koje su prednosti artičoke?
Čisti jetru: Učinkovit je u čišćenju jetre i uklanjanju toksina sadržajem antioksidansa (cinarin i silimarin) i doprinosom lučenju žuči. S tim učinkom ima važno mjesto i u liječenju masne jetre.
Povećava dobar kolesterol: Učinkovit je u čišćenju jetre i uklanjanju toksina sa sadržajem antioksidansa (cinarin i silimarin) i doprinosom lučenju žuči. S tim učinkom ima važno mjesto i u liječenju masne jetre.
Jača imunitet: Artičoka; Sadrži velike količine fosfora, kalcija, željeza, natrija, kalija, magnezija, cinka, vitamina A, B1, B2, B6 i C. Jača imunitet svojim bogatim mineralima i vitaminima.
Uravnotežuje krvni tlak: Koristan je u snižavanju i uravnoteženju krvnog tlaka sadržajem kalija i sposobnošću aktiviranja enzima koji osigurava vazodilataciju.
Regulira probavu: Regulira crijevne funkcije, jer je vrlo bogata hrana u smislu prehrambenih vlakana i prebiotičkog inulina, a pomaže u regulaciji crijevne flore hranjenjem korisnih bakterija.
Štiti od raka: Artičoka koja sadrži širok spektar antioksidansa poput kvercetina, silimarina, galne kiseline; Zahvaljujući tim svojstvima, kada se redovito konzumira, pridonosi zaštiti tijela od raka i mnogih drugih kroničnih bolesti.
Pomaže u mršavljenju: Gubitak / održavanje kilograma važan je dio prehrane u procesu zdrave prehrane, jer 100 grama sadrži malo 50 kalorija i sadržaj ugljikohidrata.
Što treba uzeti u obzir prilikom čuvanja i konzumiranja artičoke?
Ako želite konzumirati artičoke u svako godišnje doba, mjesto na kojem ih možete najduže držati bit će zamrzivač. Za to prvo trebate natopiti artičoke koje ste očistili i razvrstali u limunskoj vodi da ne pocrne. Zatim ga stavite u kipuću slanu vodu oko 2 minute. Nakon 2 minute izvadite je i stavite u led, ti će postupci produžiti život artičoke u zamrzivaču. Artičoke koje su bile na ledu osušite najviše 1 minutu, stavite ih u hermetičke vreće / posude i stavite u zamrzivač / zamrzivač.

TEMU APP 100 E KUPON

ŠTO PONIJETI NA PUTOVANJE?

Uvijek postoji dilema pred polazak na putovanje, bilo dugo ili kratko, sto sve ponijeti, koliko stvari ponijeti, hoće li nam

Gnojidba kupusnjača

Kupusnjače najbolje uspijevaju na humusom bogatim tlima dobre prozranosti i dovoljno opskrbljene vlagom te blago kisele do neutralne reakcije gdje

Budžet za vaše online poslovanje

Ono što ćemo ovdje preporučiti je metodologija za one koji planiraju uspostaviti svoje internetsko poslovanje s ograničenim budžetom. Jedan od