HEKLANJE

Mliječni put do ljepote

Godinama je kozje mlijeko glavna namirnica u većini kultura. Nutricionistički je superiorniji od kravljeg mlijeka jer sadrži više hranjivih tvari, vitamina, bjelančevina i minerala. Njegove masne globule su manje od onih u kravljem mlijeku, što čini njegovu apsorpciju u koži i probavnom sustavu bržom i lakšom. Koze pretvaraju sve karotene u vitamin A povećavajući njegovu prisutnost u mlijeku. S manjim masnim kuglicama i više vitamina A, kozje se mlijeko lakše apsorbira i pretvara u vrhnje.

Znanstvenici uče da ti lijekovi imaju čvrstu osnovu u znanstvenim činjenicama. Kozmetički kemičari kozje mlijeko nazivaju “liposomima prirode” jer se tako lako upija u kožu, donoseći sa sobom vlagu i obnavljajuće proteine, minerale i vitamine.



Kozje mlijeko također sadrži preko 50 hranjivih tvari, uključujući vitalne vitamine A, C i B-kompleksa, minerale i druge elemente koji hrane i pomlađuju dehidriranu kožu. Vitamin A usporava starenje, kao i sprječava staračke pjege i zadebljanje kože. Cink doprinosi rekonstrukciji kolagenih vlakana, potičući zadržavanje vlage i održavajući elastičnost kože. Riboflavin ili vitamin B-2 je još jedan antioksidans i neophodan je za zdravu kožu, nokte, kosu i opće dobro zdravlje.

Alfa-hidroksi kiselina (AHA) prirodno ljušti kožu. Kozje mlijeko sadrži AHA komponente koje doprinose procesu mikropilinga, nježno uklanjajući mrtve stanice kože. Kozje mlijeko pomaže u hranjenju novonastale kože i može potaknuti proizvodnju elastina. Nova koža postaje glatka, zdrava i izgleda mlađe.

Procesi pretvaranja kozjeg mlijeka u proizvode za uljepšavanje smanjuju učinkovitost kozjeg mlijeka u poboljšanju ljepote. Najbolji kozmetički proizvod proizveden od kozjeg mlijeka je kremasta pločica i samo svježe kozje mlijeko. Da biste preuzeli kontrolu nad svim dobrobitima koje kozje mlijeko može ponuditi, okupajte se najmanje 30 minuta u kadi tri puta tjedno i svaki put kada operete lice.

Promjene se mogu vidjeti nakon mjesec dana nakon kupanja s kozjim mlijekom, ovo će pomladiti i povećati elastičnost vaše kože čineći je glatkom i mekšom. Osim toga, ako se mlijeko uzima oralno dodatno će pridonijeti poboljšanju kože.

TEMU APP 100 E KUPON

Problem ljepote – oznake kože

Kako starimo, koža počinje izlaziti s različitim izraslinama i mrljama. Oznake na koži jedan su od takvih proizvoda starenja. Točan

TREBA LI NAM GODIŠNJI ODMOR?

Posao, obaveze, veliko izlaganje stresu sve to rezultira pregaranjem i tijela i duha koji očajnički vape za odmorom. Lako možete

Je li Pluton planet ili nije?

Svijet znanosti svakodnevno se suočava s novim izumom. Danas je znanje najbrže rastuća i najrasprostranjenija stvar. Od osnovne škole uvijek