HEKLANJE

Kako popraviti svoju kreditnu sposobnost

Ako imate manje od savršenog kredita, vjerojatno ste privučeni brojnim reklamama na TV-u koje obećavaju popravak kredita i konsolidaciju duga. Iako postoje mnoge stvari koje tvrtke mogu učiniti kako bi vam pomogle da popravite svoj kredit, postoje brojne stvari koje možete učiniti sami kako biste ponovno stali na noge. Mnogi ljudi čine pogrešku izbjegavajući svoje zajmodavce. Odabiru ignorirati telefonske pozive ili pisma koja se šalju poštom.

Želite biti sigurni da odmah kontaktirate svoje zajmodavce kada se nađete u situaciji u kojoj možda nećete moći izvršiti plaćanja. Pozvati ih da traže opcije odgovorna je stvar. Vjerojatno će surađivati s vama jer im je u interesu da vrate novac koji duguju. Ako ste voljni odrediti proračun, većina će vaših zajmodavaca surađivati s vama. Ako radite sa svojim zajmodavcem, vjerojatno se nećete morati brinuti o popravljanju kredita.



Iako se vaš kreditni rezultat može malo smanjiti ako imate problema s plaćanjem, stvari će biti puno gore ako odlučite ignorirati zajmodavca. Pokazujući da pokušavate otplatiti svoje dugove, često ćete otkriti da vaše kreditno izvješće ostaje relativno nepromijenjeno. Kada ih odlučite ignorirati, tada ćete biti prijavljeni kreditnim agencijama. Jednom kada se to dogodi, bit će teško prijaviti se za automobil, dom ili čak posao. Ako ste već u ovoj situaciji, trebali biste početi tražiti usluge popravka kreditne sposobnosti koje vam mogu pomoći da obnovite svoju kreditnu sposobnost.

Ove vam organizacije mogu pomoći da postavite proračun i raspored plaćanja. Također je važno znati svoja prava prema Zakonu o poštenom kreditnom izvješćivanju. Ako vam je uskraćeno zaposlenje ili druge stvari zbog loše kreditne sposobnosti, dopušteno vam je besplatno izvješće o vašoj kreditnoj povijesti. Međutim, to morate zatražiti najmanje dva mjeseca nakon što vam je odbijen. Razlog zašto je važno dobiti izvješće o svojoj kreditnoj povijesti je taj što može biti pogrešaka.

Ako ustanovite da su informacije u vašem izvješću lažne, možete pokrenuti spor kod kreditne agencije kako biste riješili problem. Iako vas to neće koštati ništa, morate objasniti zašto su podaci u izvješću lažni.

TEMU APP 100 E KUPON