HEKLANJE

10 savjeta za poboljšanje vaše kreditne sposobnosti

TEMU APP 100 E KUPON

Ovih dana većina nas koristi zajmove za kupnju kuće, osnivanje tvrtke ili kupnju automobila. Mnogi studenti uzimaju kredite za daljnje školovanje. Koliko brzo će zajam biti sankcioniran, kamatna stopa i sankcionirani iznos ovisit će o vašoj kreditnoj sposobnosti koja se temelji na vašem kreditnom izvješću. Osobe s ocjenama 700 i više dobit će niže kamate i brze sankcije. Zamislite da je vaš rezultat veći od 700, a druga osoba ima rezultat 698, tada će osoba s rezultatom 698 morati platiti kamatu veću za pola postotnog boda. A to znači da će tijekom godine dana osoba s nižim rezultatom platiti 19 000 USD ili više kao kamatu na zajam od recimo 165 000 USD.

Kreditna ocjena uzima u obzir: povijest plaćanja, trenutnu zaradu, trenutni dug, duljinu kreditne povijesti, vrste iskorištenog kredita i vaš novi kredit. Ako dva ili više članova vaše obitelji zarađuju, podnesite zajednički zahtjev za kredit.



Možete poduzeti nekoliko jednostavnih koraka i osigurati da vaš kreditni rezultat bude viši od 700.

• Održavajte dugu zdravu kreditnu povijest. Održavajte svoju najstariju kreditnu karticu i budite sigurni da plaćate sve račune na vrijeme. Nikada nemojte držati račune na čekanju dulje od 30 dana. Ako ste u škripcu, barem platite minimalne dospjele naknade.

• Nemojte imati previše kreditnih kartica. Naučite reći “NE” ponudama besplatnih kreditnih kartica. I održavajte dobar kreditni limit. Izbjegavajte korištenje svih dostupnih kredita na karticama.

• Osigurajte da je kreditno izvješće koje imate točno i da nema administrativnih ili drugih pogrešaka.

• Planirajte svoje financije tako da budu zdrave. Razmislite o konsolidaciji duga.

• Nikada nemojte iznenada zatvarati ili otvarati račune. To dovodi do sumnje da pokušavate manipulirati svojim kreditnim izvješćem.

• Ako imate problema, razgovarajte sa svojim vjerovnicima dovoljno unaprijed i dogovorite mudru otplatu. Zatražite od vjerovnika da se suzdrži od prijavljivanja zakašnjelog plaćanja.



• Zakašnjela ili odgođena plaćanja smanjuju vaš rezultat, stoga uvijek plaćajte račune na vrijeme. Pratite datume dospijeća i osigurajte da su svi računi plaćeni.

Naučite sve što možete o kreditnim izvješćima i rezultatima i imajte na umu kriterije dok upravljate svojim financijama. Održavajte ograničeni omjer duga i kredita i, ako je potrebno, potražite pomoć financijskog planera. Koristan izvor za učenje o upravljanju kreditom je: http://www.balancepro.net/services/index.html oni pružaju detaljnu pokrivenost o upravljanju novcem, upravljanju dugom i pregledu kreditnih izvješća.

Čak i ako vam se savjetuje, suzdržite se od podnošenja zahtjeva za stečaj. Sve što trebate učiniti je sjesti i smanjiti troškove, planirati svoje prihode i rashode i izbjegavati trošenje onoga što niste zaradili.



Vrste izbjeljivanja zubi

Bjelji zubi glavna su namirnica u industriji zdravlja i ljepote. Nikada ne biste vidjeli model ili slavnu osobu sa žutim

CNN započeo s radom

Međunarodni informativni kanal Cable News Network (CNN), osnovan od strane američkog medijskog poduzetnika Teda Turnera, započeo je s emitiranjem 1980.