HEKLANJE

4 najčešće greške u predlošcima web stranica

TEMU APP 100 E KUPON

Korištenje predloška web stranice odmah po vađenju vrlo je česta pogreška novih web dizajnera. Jedna od zgodnih stvari vezanih uz web jest to što je tako vizualan. Korištenje predloška za dizajn web stranice može svakom novom web programeru uštedjeti puno vremena i truda. Ali kao i svaki alat, možete upasti u nevolju ako ne obratite pažnju.

Kombinacije boja, izgled i grafika ključni su elementi dizajna svakog predloška web stranice. Svaka web stranica treba biti dizajnirana oko teme, jednostavnosti korištenja i postizanja posebnih ciljeva ili krajnjeg rezultata. Puno novih dizajnera web stranica izgubi se u vizualnim efektima, što može imati negativne učinke na jednostavnost korištenja i optimizaciju tražilice.



Ako pogledate neke od najpopularnijih web stranica, zajednički element je jednostavnost i lakoća navigacije. Malo je plesnih medvjedića, bljeskavih uvoda ili eksplozivnih specijalnih efekata. I gotovo svi uglavnom imaju tekstualnu navigaciju. Mogu imati vrlo dobro dizajniranu grafiku i nekoliko elemenata dizajna, ali neka budu jednostavni za korisnika.

Pogodnost prema korisniku i laka navigacija trebaju se pridržavati pravila dva klika. Ovo je jednostavno pravilo koje podrazumijeva da bi svaki korisnik trebao moći pronaći ono što želi na bilo kojoj web stranici u dva klika. S kratkim rasponom pažnje i nestrpljivim stavom većine surfera, morate im brzo dati ono što žele. Obično imate samo oko 5 sekundi da privučete njihovu pozornost.

Često koristim predloške kako bih uštedio vrijeme i trud na novom dizajnu. Neke sam razvio sam, neke sam kupio i daju mi barem 70% rješenja. Mogu imati neke grafike koje idu uz moj predmet i/ili neke boje i izgled koji odgovaraju mojoj svrsi web stranice. Ali također im mogu nedostajati neki ključni elementi.

Većina predložaka web stranica ima sjajne vizualne efekte i dobre kombinacije boja. Ali mnogima nedostaje nekoliko važnih elemenata za korisnike i naše prijatelje tražilice. Evo popisa uobičajenih pogrešaka koje stalno vidim kada web dizajner koristi predložak web stranice.

1. Navigacija – Problemi s izbornikom
2. Nema Sitemapa
3. Ignoriranje položaja preklopa
4. Bez H1 ili H2 označenih naslova i podnaslova

Grafički, padajući, skočni ili drugi načini prikazivanja izbornika mogu izgledati dobro, ali ponekad zbunjuju korisnika i nevidljivi su botovima tražilice. Ovo su dva dobra razloga da negdje koristite tekstualni izbornik koji prikazuje sve potrebne navigacijske veze.

Sitemapovi su važni iz istog razloga kao gore. I korisnici i tražilice mogu vidjeti snimku svega na vašoj web stranici i brzo joj pristupiti. To povećava vaše šanse za brzo indeksiranje i daje korisniku mogućnost dva klika.



Položaj presavijanja je mjesto gdje se donji dio monitora prekida s pogledom na stranicu. Sve važne informacije trebaju biti prikazane iznad te linije ako je ikako moguće. Nemojte tjerati korisnika da se pomiče ako to nije potrebno. Bilo kakva navigacija, posebne veze, privlačne informacije ili kritične informacije uvijek bi se trebale prikazivati iznad linije presavijanja.

H1 i H2 označavaju važne informacije botu tražilice. Uobičajena dobra optimizacija za tražilice je stavljanje ključnih riječi u prvi naslov koji korisnik vidi. Naravno, naslov također treba potaknuti čitatelja da nastavi čitati web stranicu.

Prilično je lako riješiti sve ove probleme tijekom početne faze dizajna. Iako sam stvorio 100 web stranica, još uvijek koristim kontrolni popis. Vragovi u detaljima i sve što možete učiniti kako biste olakšali korisnicima i tražilicama, to će vaša web stranica biti uspješnija.



Predložak web stranice može vam uštedjeti puno vremena, ali morate osigurati da krajnji rezultat ima sve potrebne značajke kako za korisnike tako i za tražilice. Učinite svoje web mjesto prilagođenim korisnicima i tražilicama uvođenjem ovih malih izmjena ili dodataka.

Detoksikacija nakon zime

Nakon zime i blagdana najbolje je za vaše tijelo je čišćenje od otrova. Tromo i usporeno tijelo koje se uspavalo