HEKLANJE

5 najboljih savjeta za maksimiziranje vašeg Adsense profita

TEMU APP 100 E KUPON

1: Idealna Google AdSense stranica trebala bi imati odličan sadržaj o vrlo specifičnoj temi. Potrudite se da budete vrlo jasni o temi i pažljivo odaberite ključnu riječ (ili ključnu frazu) koja opisuje temu. Korisnici ne vole nejasne stranice s kojih nije jasno o čemu se na stranici radi.

Nemojte ni pomišljati pokušati ‘prevariti’ AdSense. (Imaju kazne, uključujući i izbacivanje.) Nemojte stvarati stranicu o jednoj temi i dati joj naziv datoteke o drugoj temi—to je previše zbunjujuće.



Ukratko, želite biti sigurni da stranica koju izradite nudi veliku vrijednost ljudima koje zanima tema. Kada pružite izvrsne informacije o određenoj temi, vaši će posjetitelji imati koristi i veća je vjerojatnost da će kliknuti do relevantnog AdWordsa.

2: Svatko je vidio previše horizontalnih banner oglasa na vrhu. Stoga Google preporučuje da odaberete okomiti — a ne vodoravni — format za prikaz vašeg AdWordsa. Slažem se. Ljudi su postali “banner slijepi” za horizontalni format. Osim toga, Google nas je “istrenirao” da klikamo na relevantne tekstualne oglase na njihovoj vlastitoj stranici i oni koriste okomiti format.

3: Vaša je financijska prednost da AdWords postavite pri vrhu svoje stranice s desne strane. Provjerite ima li dovoljno “prostora za disanje” — tj. bijelog prostora oko oglasa — tako da će lako privući vaše posjetitelje.

4: Najnoviji marketinški testovi otkrili su da postavljanje slika pored ili iznad oglasa može imati ogroman utjecaj na stopu klikanja. To je zato što oko odmah privuče slika, kad vide sliku, vide i oglas!

5: Znam da je primamljivo, jer se čini tako lako i samo stoji tamo i čeka da to učinite, ali nemojte klikati AdWords prikazan na vlastitoj web stranici kako biste povećali prihod. Google se (s pravom) mršti na ovo.

Osim toga, Google ima neke od najpametnijih inženjera koji su vrlo dobri u otkrivanju ove vrste prijevare. I doista, isplati li se za dodatnih 1 USD biti izbačen iz tvrtke koja stvara novac kao što je AdSense? Mislim da ne…

Ardelio Della Bella

Ardelio Della Bella nije bio samo propovjednik i misionar, već i znanstvenik i leksikograf. U periodu od dvadeset godina, za