HEKLANJE

Dobra oralna njega znači redovito staromodno pranje zuba i čišćenje zubnim koncem

TEMU APP 100 E KUPON

Suočite se s tim, kako starimo, naši zubi postaju istrošeni i dosadni. Jedan od načina da se ograniči tupi izgled je preuzimanje kontrole i razvoj dosljednog režima oralne higijene. Taj bi napor trebao uključivati redovito pranje zubi kvalitetnom četkicom za zube s mekim vlaknima i korištenje konca za zube. Ništa drugo ne može učiniti više za vaš cjelokupni izgled od zdravih i čistih usta.

Tijekom vremena i korištenjem, trošimo zaštitnu caklinu ili vanjsku prevlaku naših zubi. Kao i gotovo sve drugo što stari, ovo dovodi do istrošenog i manje lijepog osmijeha. Nažalost, ovo trošenje cakline također stvara male izbočine na mjestima gdje hrana i piće mijenjaju boju zuba.



Redovitim pranjem zuba možete smanjiti šanse za pojavu karijesa. Kronični gingivitis (bolest desni koja krvari) izliječit će se sve dok možete držati plak pod kontrolom. Za neke odrasle osobe, međutim, nakupljanje i zadržavanje plaka mnogo je veći problem. Iz nekog razloga čini se da plak puno bolje prianja uz njihove zube i brzo se nakuplja čak i ako redovito peru zube i koriste ih koncem. .

Vaša dnevna prehrana jedan je od brojnih čimbenika koji doprinose nastanku plaka, kao i dosljednost vaše prehrane. Dobra oralna njega zahtijeva pravilno pranje zubi najmanje dva puta, a najbolje tri puta dnevno. Naravno, stručnjaci za njegu zuba preporučuju četkanje nakon svakog obroka ili međuobroka.

Također je važno zapamtiti pravilno četkanje kako biste uklonili plak. Starije osobe i djeca često za to moraju koristiti pribor koji nije obična četkica za zube. Plak se ne može nužno “spriječiti”; ali se može “kontrolirati” jednostavnim pravilnim i čestim četkanjem. Ako imate stalno loše nakupljanje plaka, vjerojatno biste trebali razmisliti o jednoj od popularnijih zvučnih četkica za zube. One odlično kontroliraju nakupljanje plaka iako su poprilično skuplje od obične četkice za zube.

Trebali biste to znati kada danas možete birati između raznih kućnih alata za oralnu njegu. Ponekad ljudima koji imaju poteškoće u koordinaciji ruku i očiju može koristiti jednostavna električna četkica za zube. Ove praktične spravice također su izvrsne za starije ljude koji bi mogli imati problema s držanjem ruke da koriste običnu četkicu za zube. Djeca su druga skupina kojoj bi električna četkica za zube mogla pomoći da posao oralne higijene obavi ispravno u što kraćem vremenu. Imajte na umu da postoje različiti alati koji se koriste za čišćenje teško dostupnih područja: zubni konac koji dolazi u različitim vrstama poput voštanog, nevoštanog, ravnog, okruglog i teksturiranog, sa sodom bikarbonom, s fluorom i s okusom. Tu su i držači konca za zube. Ovi artikli se mogu naći u drogerijama, trgovinama mješovitom robom ili u trgovinama medicinske opreme.

Mnogo je prednosti pranja zubi četkanjem i koncem. Prvo i najvažnije, ovom praksom možete spriječiti karijes. Četkanje i čišćenje zubnim koncem također sprječavaju bolesti desni, koje su primarni uzročnici kvarenja i gubitka zuba.

Sada vidite da čišćenje zuba nije samo praksa u stomatološkoj ordinaciji, već i kod kuće u vlastitoj kupaonici. Dobra oralna njega pomaže pridonijeti vašem cjelokupnom zdravlju promicanjem održavanja i održavanja. Dobro pranje zuba i korištenje kvalitetnog konca spriječit će nakupljanje zubnog plaka i drugih ostataka između i na vašim zubima.