HEKLANJE

5 razloga zašto biste trebali koristiti blog

TEMU APP 100 E KUPON

Postaje sve uobičajenije, ali veliko pitanje koje dobivam kada razgovaram s ljudima je “Zašto koristiti blog?”.

Napamet se mogu sjetiti 5 glavnih razloga.



Blog je:

• Jednostavno ažuriranje
• Jednostavan za početak
• Svidjelo se tražilicama
• Automatsko stvaranje feedova
• Omogućuje ljudima interakciju s vama

Prije nego počnem, dopustite mi da odvojim minutu da definiram pojam blog. Sljedeće je citirano od dr. Manija, jednog od prvih trgovaca koji su prihvatili blogove.

“Blog je skraćenica od “web log” kao vrsta internetskog osobnog dnevnika u kojem “svatko” može otkriti svoje najskrovitije misli, osjećaje, želje, snove, ambicije, strahove, nade… shvaćate značenje.

Da, to je web stranica. S jednom malom razlikom. Popisuje postove poredane po datumu u formatu osobnog dnevnika i lakše ga je izraditi nego web stranicu – samo uključuje upisivanje u obrazac i pritiskanje gumba OBJAVI”

Jednostavnost objavljivanja pritiskom na gumb na većini blog platformi čini ih jednima od web stranica koje je najlakše ažurirati. Na većini platformi ne morate znati HTML iako pomaže. Ako možete stvoriti Word dokument, možete ažurirati blog.

Iznimno ih je lako započeti. I Blogger i Word Press mogu se pokrenuti bez puno više od stvaranja računa i klikanja nekoliko izbora. Sada postoje ogromne prednosti hostinga vašeg bloga na vlastitoj domeni. Ali čak i tamo, ako imate cpanel hosting s Fantasticom, to je gotovo popunjavanje praznog procesa za početak. Nisu potrebne velike tehničke vještine.



Tražilice poput blogova. Obično se redovito ažuriraju jer je jednostavno. Usporedite vrstu i pritisnite gumb za ažuriranje prosječne platforme za blog na stvaranje HTML stranice učitavajući je putem cpanela ili FTP-a. Mnogo lakše pa se događa puno češće. Blogovi obično imaju svježiji sadržaj.

Tražilice također vole RSS izvore koji se kreiraju. Ispravno korišteni feedovi mogu vam omogućiti generiranje poveznica s drugih autoritativnih stranica kao što su Technorati, Feedburner i druge. Ova web mjesta s visokim PR-om stvaraju povratne veze na vaše web mjesto zbog čega će vas tražilice više ocijeniti. Ljudi se mogu jednostavno pretplatiti na vaš feed i znati kada ste ažurirali svoju stranicu putem raznih RSS čitača.

Konačno, najveća prednost je što blogovi mogu biti interaktivni. Većina blog platformi dopušta vašem čitatelju da komentira ono što ste napisali.



Ovo vam čini dvije vrlo dobre stvari. Dobivate dodatni ažurirani sadržaj (što tražilice vole) i dobivate povratnu informaciju o onome što ste napisali. Što ćete vjerojatnije učiniti? Kliknite vezu na komentar i ostavite svoje mišljenje na blogu ili pokušajte pronaći način da kontaktirate prosječnog webmastera. Čak i ako to učinite, to je obično putem obrasca ili e-pošte koji ne povećava sadržaj stranice.

Blog definitivno dobiva moj glas. A ti?