HEKLANJE

Sprečavanje prijevara s kreditnim karticama

TEMU APP 100 E KUPON

Globalno prijevare s kreditnim karticama koštaju izdavatelje kartica milijarde dolara godišnje zbog lažne upotrebe njihovih kartica. Dio tog gubitka vraća se trgovcima koji se nisu pridržavali uobičajene metode obrade kartice. Drugi dio štete je osiguran. Unatoč tome, kao vlasnik kartice potencijalno ste odgovorni za bilo kakvu prijevarnu upotrebu vaše kreditne kartice. Stoga je imperativ da se upoznate s trenutačnim prijevarama i kako možete pomoći u borbi protiv prijevara s kreditnim karticama.

U tu svrhu, sljedeće su neke metode sprječavanja prijevara koje možete usvojiti:



Kreditne kartice su stvarno korisne i praktične. Ne morate brinuti o krađi, provali ili nošenju velikih svota novca. S druge strane, kupovina može biti i isplativa. Većina kartičnih tvrtki nudi nagrade u obliku poklon bonova; popust pri kupnji, zračne milje itd., za svaki dolar koji potrošite. Neki od zarađenih bodova mogu se akumulirati i kasnije se nagrada prenosi na račun za generiranje prihoda. To će vam pomoći da imate ušteđevinu uz kreditnu karticu.

Upotreba i nagrade

Odabir kreditne kartice trebao bi biti na temelju vrijednosti za novac. Većina tvrtki koje se bave izdavanjem kreditnih kartica nude nagrade, ali na vama je da odaberete onu koja vam najviše odgovara. Korištenje kreditne kartice mora biti takvo da prihodi i rashodi budu u ravnoteži. Odaberite kreditnu karticu koja je najbolja, prikladna za vašu svrhu. Provjerite uključuje li nagrada koju nudi kartičarska kuća vaš izbor ili svrhu. Ako često putujete, bolje je odlučiti se za karticu koja nudi besplatne zračne milje. Također možete koristiti svoju kreditnu karticu za plaćanje računa za namirnice, mjesečnih računa, pa čak i medicinskih računa.

Kreditni limit i opcije

Limit kreditne kartice trebao bi biti nizak jer će kreditni limit biti veći od povrata. Odaberite kreditnu karticu koja ima veći izbor i mogućnost. Nagrada generirana s kreditne kartice također se može koristiti za plaćanje godišnje naknade za kreditnu karticu. Vlasnik kreditne kartice trebao bi često provjeravati račune kako bi mogao učinkovito koristiti kreditnu karticu. Kako biste dobili svoju vrijednost za novac, ključno je mudro koristiti kreditnu karticu. Ako svoju kreditnu karticu koristite s puno opreza i brzo pri plaćanju računa, korištenje kreditne kartice je nagrađujuće iskustvo.