HEKLANJE

Odmatanje zdravstvenih dobrobiti žvakaćih guma

TEMU APP 100 E KUPON

Jedna metoda koja se koristi za održavanje oralnog zdravlja astronauta nije baš raketna znanost. To je žvakaća guma bez šećera – i ne samo da je povezana sa zdravim zubima, otkriveno je da ima i niz drugih prednosti.

Evo detaljnijeg pogleda:



Izvan ovog svijeta

Godine 1964. NASA je počela davati astronautima žvakaće gume bez šećera za njihove svemirske misije. Budući da su astronauti hranjeni kroz sondu, njihove su desni bile sklone oticanju jer zapravo nisu žvakali hranu. Žvakaća guma pomogla im je da zubi i desni budu zdravi i jaki.

Zdrav osmijeh, zdravo tijelo

Pokazalo se da žvakaće gume bez šećera pomažu u smanjenju učestalosti karijesa – stanja za koje se vjeruje da pogađa polovicu svih odraslih osoba i da je najčešća kronična dječja bolest u djetinjstvu. Procjenjuje se da Amerikanci troše 60 milijardi dolara godišnje na liječenje karijesa – i to je dobro potrošen novac. Karijes može uzrokovati gubitak zuba, što može dovesti do pothranjenosti.

Više razloga za osmijeh

Zdravstvene dobrobiti žvakaće gume tu ne staju. Proizvođači Trident žvakaće gume bez šećera, Cadbury Adams USA LLC također nude proizvod pod nazivom Trident White. Prema Cadbury Adams-američkoj poslovnoj jedinici lidera u proizvodnji slastica i pića Cadbury Schweppes (NYSE: CSG)–žvakaća guma ne samo da izbjeljuje zube i pomaže u sprječavanju mrlja, već pruža i dodatne dobrobiti za oralno zdravlje. Sadrži Recaldent, remineralizirajući sastojak koji pomaže u jačanju zuba. Sredstvo za izbjeljivanje zubnog mesa potpuno je neabrazivno (za razliku od desni koje koriste sodu bikarbonu za izbjeljivanje) i ne doprinosi osjetljivosti zuba.

Žvakati za novog sebe



Dodatna prednost žvakaćih guma: Niskokalorična je. Žvakaća guma bez šećera obično ima oko pet kalorija. To znači da to može biti pametan način za one koji su na dijeti da zadovolje želju za grickalicama. Na primjer, Trident Splash je žvakaća guma bez šećera za koju Cadbury Adams kaže da je zapravo osmišljena kao alternativa za grickalice izvrsnog okusa koja je dobra za vaše zube. Žvakaća guma je jedinstvena kombinacija tekstura – tekuće središte okruženo mekom, žvakaćom gumom i slatkom, hrskavom vanjskom ljuskom – i dolazi u dva iznenađujuća okusa: pepermint s vanilijom i jagoda s limetom.

Ne samo na riječima

Prema Nacionalnom udruženju proizvođača žvakaćih guma, žvakaće gume:



• Opušta i ublažava napetost

• Pomaže koncentraciju

• Pomaže ljudima da se odupru želji za pušenjem



• Smanjuje nelagodu u ušima tijekom letenja

• Čisti zube nakon jela.